Marcel Mojžiš Rôzne

Rožňava je bez primátora. Laciak odstúpil z funkcie!

Rožňava je od dnes bez primátora! Doterajšia hlava mesta Vladislav Laciak urobil netradičné rozhodnutie a definitívne odstúpil zo svojej funkcie. Jeho úlohy tak až do nových volieb prebral viceprimátor Pavol Burdiga.

O závažných personálnych zmenách na radnici informuje oficiálny portál mesta. „Podľa zákona o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov sa primátor Vladislav Laciak dňom 31. mája 2012 vzdáva mandátu primátora,“ píše sa na webe.

[blockquote]Laciak tak naplnil svoj avizovaný odchod, ktorý potvrdil ešte 23. mája v rozhovore. „Som lekár a už štvrté desaťročie prevádzkujem všeobecné ambulancie. Keďže mi z jednej z nich odišiel doktor a na Slovensku je málo atestovaných všeobecných lekárov, musím tento krok urobiť,“ povedal vtedy dnes už bývalý primátor. Dodal, že v opačnom prípade by musel ambulancie zatvoriť. [/blockquote] Stránka mesta ďalej uvádza, že úlohy primátora v plnom rozsahu preberá jeho zástupca Pavol Burdiga. Toto zastupovanie sa skončí zložením sľubu novozvoleného primátora. Mesto sa teda ocitlo bez šéfa samosprávy, nasledovať budú predčasné voľby primátora, ktoré vyhlasuje predseda parlamentu najneskôr 90 dní pred ich konaním. V tomto prípade by sa mohli uskutočniť začiatkom jesene.

Kritika poslancov[/si­ze][/color]

Niektorí poslanci mestského zastupiteľstva vidia za Laciakovým krokom problémy, ktoré sa v meste za jeho pôsobenia nakopili a teraz ich nedokáže riešiť. Mestu hrozí nútená správa. Spomína sa najmä úver, ktorý mesto zobralo, aby bolo schopné splácať dlhy, formálne nedostatky pri výberových konaniach, ktorých výsledkom bola pokuta z Úradu pre verejné obstarávanie a tiež nedostatky pri využívaní eurfondov pri rekonštrukcii námestia. Viac sa dozviete [link=http://www­.roznava24.sk/clan­ky?extend.134533_Mi­moriadny-krok:-Primator-Laciak-oznamil-odchod!]TU![/link]

roznava24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM