Peter Simon Správy

Gemerčania sa prebudili do bieleho rána: Čarokrásne FOTO a VIDEO čitateľov!

V okrese Rožňava husto snežilo niekoľko hodín. Padať neprestávalo ani počas dňa. Čitatelia nám poslali fotky z viacerých kútov Gemera. Pozrite si, ako to vyzerá napríklad v Rožňave, Plešivci, ale aj v Dobšinej.

Ilustračný obrázok k článku Gemerčania sa prebudili do bieleho rána: Čarokrásne FOTO a VIDEO čitateľov!
17
Galéria

Metelica na Gemeri. Víkendové počasie poriadne vynahradilo nedostatok zimy a snehu v tomto roku.

Snežné podmienky na horách sa razom zlepšili a všetci lyžiari majú úsmev na tvári. Kto hromží sú vodiči. Tí začali svoj deň odpratávaním snehu z auta a veru mali čo robiť. V niektorých častiach Gemera napadlo aj 15 cm nového snehu.

Gemer pod snehom

Snežiť začalo v nedeľu večer. K tomu sa pridal ešte poriadny vietor. Vločky padať neprestávajú ani počas dnešného dňa.

Do redakcie nám čitatelia zaslali desiatky fotiek, a ukázali, ako to vyzerá v ich bydlisku. Pozrite sa s nami do kútov Gemera. Nevynechali sme Plešivec, ani Dobšinú a samozrejme Rožňavu.

Zbystriť by mali vodiči. Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou. Tá platí počas celého dnešného dňa až do utorka 12:00 hod. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informujú odborníci.

Ako to vyzerá na cestách?

Cestári majú plné ruky práce. Pozor si treba dávať na viacerých okreskách. Ako informujú na svojom webe zjazdnosť. sk, so snehom na ceste treba rátať aj v úseku Gemerská Panica – Brzotín, kde evidujú približne 5 cm čerstvého snehu. Rovnaká situácie je aj od Brzotína až po Lipovník. Na Soroške a Dobšinskom kopci cestári evidujú 5 cm nového snehu. Zvýšiť opatrnosť by ste mali aj cestou do Dobšinej.

Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook
Obrazom: Husté sneženie v okrese Rožňava
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM