Peter Simon Rôzne

Romantika na korčuliach pod holým nebom: TIETO lokality vyhľadávajú Rožňavčania najčastejšie

Teploty poriadne klesli a prírodné plochy v Rožňave i okolí nášho mesta ožívajú. Možností je hneď niekoľko....

Ilustračný obrázok k článku Romantika na korčuliach pod holým nebom: TIETO lokality vyhľadávajú Rožňavčania najčastejšie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Je tu zima, čas lyžovania, guľovania, stavania snehuliakov a tiež korčuľovania. V našom meste je pre každého k dispozícii zimný štadión. Množstvo obyvateľov nášho mesta však počas víkendu volí alternatívu číslo dva, teda prírodnú ľadovú plochu. V meste a okolí je ich neúrekom. Zima poriadne prituhla a niet sa čoho báť. Na jazerách vidieť deti i dospelých. Pozrime sa na tie, ktoré využívajú Rožňavčania najčastejšie. Niektoré máme skoro pod oknami.

Najznámejšou lokalitou pre tunajších je takzvané Indiánske jazero. Príroda v tejto lokalite dokáže vyčarovať úžasnú romantiku. Neďaleko je hneď ďalšie miesto. Hokej s kamarátmi si môžete zahrať aj na Strelnici.

Pri našom najväčšom sídlisku sa nachádza „Kačató“. Niektorí volia pre zimné radovánky aj toto jazero. Tu je však atmosféra ruchu trošku menšia. Ak sa chcete trošku odreagovať od mesta, stačí zájsť na rybník do Brzotína, Kružnianske jazero, či na Silicu. Domáci tieto miesta využívajú už roky a nevedia si ich vynachváliť.

Zabávať sa na ľade pri hokeji môžete aj na zamrznutom rybníku v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Ak vás láka ešte viac romantiky, tak je tu pre vás možnosť navštíviť ľadovú plochu v historickom parku Betliar. Toto miesto je čoraz populárnejšie a stretnúť tam môžete aj suseda z mesta.

Azda najväčšou plochou, akú si môžete dopriať v okolí nášho mesta je tá na Dedinkách. Obrovská zamrznutá vodná nádrž Palcmanská Maša láka korčuliarov i ľudí na prechádzku. Domáci vytvorili pre turistov niekoľko očistených miest na korčuľovanie. Aj keď vonku a hlavne v danej lokalite teplota klesala niekoľko desiatok stupňov pod nulu, pozor si treba dávať stále. Obyvatelia Dediniek sa však zhodujú, že je to bezpečné. Cez víkend tak okolie obce ožíva. Či si už zahráte hokej s priateľmi, alebo využijete prechádzku po zamrznutej vodnej hladine, výber už necháme na vás.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM