Peter Simon Kultúra

Rockový koncert v Rožňave: Skupina Republic to poriadne odpálila! FOTO, VIDEO

Na futbalovom ihrisku v Rožňave sa konal koncert známej maďarskej hudobnej skupiny Republic. Ich vystúpenie si prišli pozrieť stovky ľudí. Pozrite sa, ako to celé dopadlo na fotkách a videu.

Ilustračný obrázok k článku Rockový koncert v Rožňave: Skupina Republic to poriadne odpálila! FOTO, VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavčania zažili koncert jednej z najznámejších rockových legiend Maďarskej hudobnej scény, ktorý bol zárukou kvalitnej zábavy. Skupina REPUBLIC v Maďarsku a aj u nás patrí už dlhé roky medzi najobľúbenejšie kapely, ktorého pesničky si rovnako pospevuje mladá i staršia generácia.

Na koncert, ktorý sa uskutočnil v stredu 31. augusta 2016, prišlo do Rožňavy nespočetné množstvo priaznivcov hudby z mesta a okolia. Akciu začala ako predkapela známa rožňavská formácia Mixtape a prítomní si už zatancovali aj na ich piesne. Bolo však jasné, že očakávajú na pódiu Republic. Ich čakanie sa naplnilo niečo po ôsmej večer. Hudobnú skupinu z Maďarska privítali Rožňavčania famóznym potleskom. Tá sa im odvďačila poriadnou dávkou rockovej muziky. Podujatie organizovalo Mesto Rožňava v spolupráci s umeleckou agentúrou elóKONCERT zo Slovenska.

Pozrite si v našej galérii fotky a video z koncertu hudobnej skupiny Republic.

V Rožňave odznelo množstvo známych piesní ktoré si spoločne s kapelou okrem stoviek prítomných zaspieval aj primátor nášho mesta. „Ja si myslím, že sa všetko pri organizácii podarilo tak, ako malo. To čo som sľúbil minulý rok, že sa tu opäť na konci leta stretneme som dodržal. So skupinou mám aj osobné kontakty, keďže mám absolvovaných veľa koncertov a poznáme sa. Som veľmi rád, že prijali pozvanie do nášho mesta. Páčia sa mi všetky piesne od Republic-u,“ zhodnotil primátor mesta Pavol Burdiga.

Na otázku, ako strávil leto odpovedal s úsmevom. „Leto som prežil pracovne, mal som asi 3 dni voľna. No vynahradím si to potom. Museli sme pripravovať Dni mesta Rožňava, keďže je to viac ako polročná práca, no určite to prinesie svoje ovocie,“ hovorí Burdiga.

Ako dodal, obyvateľov nášho mesta čaká ešte jedno prekvapenie. „Podarilo sa nám s umeleckou agentúrou elóKONCERT doniesť do Rožňavy aj speváčku Koncz Zsuzsa. Jej vystúpenie sa uskutoční niekedy v mesiaci november. Presný termín sa Rožňavčania dozvedia včas. Podujatie sa uskutoční v OKC Rožňava,“ prezradil na záver Pavol Burdiga.

Obrazom: Republic to v Rožňave poriadne roztočil
69
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Republic v Rožňave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM