Peter Simon Kultúra

Remeselníci predvedú čaro svojho umenia v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Prečítajte si, čo vás čaká

Množstvo majstrov pokope sa každý deň nevidí. V Krásnohorskej Dlhej Lúke sa stretnú však aj s folkloristami a zaujímavý deň je dozaista zaručený. Čaká vás kopec dobrého jedla, výrobkov a zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Remeselníci predvedú čaro svojho umenia v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Prečítajte si, čo vás čaká
Zdroj: TASR

Jednu zo vstupných uličiek v Krásnohorskej Dlhej Lúke zaplní množstvo remeselníkov. Presnejšie sa podujatie pod názvom 8. Gemerský remeselnícky jarmok uskutoční už dnes 25. júla 2015 na nádvorí Remeselníckeho centra v Krásnohorskej Dlhej Lúke.

Pozreli sme sa bližšie na program dňa, ktorý vás určite nesklame. Už včera sa uskutočnila zaujímavá konferencia, ktorá riešila aktuálne otázky remeselníkov. Prebiehala aj výmena skúseností a prezentácia možností do budúcna.

Dnes sa Slávnostné otvorenie jarmoku uskutoční od 14:00 hod. V príhovore vystúpi aj organizátor podujatia Juraj Nagy. „V tejto časti Gemera v susedstve s Maďarskom prihliadame nielen na rozvoj kultúrnych zvyklostí a festivalov, ale najmä na tradície našich remesiel,“ uviedol šéf združenia remeselníkov Juraj Nagy.

Predtým sa však už môžete tešiť na pravé jarmočné chvíle s ukážkami remesiel, ľudové jarmočné hry, a otvorenie detského dvora. Organizátori do programu zahrnuli o 13:00 hod. aj kladenie vencov pri pamätníku vojakov v záhrade miestneho kostola.

Počas celého dňa nebude chýbať ani zaujímavá výstava zvierat.

A čo vás čaká na javisku? Určite tam natrafíte na majstra v ľudovom rozprávaní, majstra citary, ktorý zahrá gemerskú ľudovú hudbu. Nebudú chýbať ani folklórne tanečné súbory, spevácke súbory z celého okresu. Od 20:00 hod. sa môžete tešiť na muziku a tombolu a od 21:00 hod začne ľudová veselica so skupinou Dobroda.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM