Peter Simon Správy

Rekordér leta medzi mladými pacientmi v Rožňave: Chalan mal v krvi 3,6 promile!

Problém mladých ľudí holdujúcich alkoholu trápi aj naše mesto. Hoci polícia pozná miesta, kde sa najčastejšie zdržiavajú, nie vždy dokáže včas zakročiť a nie vždy je to v jej silách. Rožňavskí tínedžeri preto občas končia až v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Rekordér leta medzi mladými pacientmi v Rožňave: Chalan mal v krvi 3,6 promile!
Zdroj: Webnoviny.sk

Mladí Rožňavčania sú vo vyberaní si miest, kde popíjajú, často kreatívni. Mestská polícia však dobre vie, kedy a kde ich hľadať. Napriek tomu, mladí ľudia nadmerným požívaním alkoholu často riskujú vlastné zdravie či dokonca životy. Občas sa preto stáva, že po prehýrenej noci skončia až v nemocnici.

„Tento rok v letných mesiacoch v nemocnici Svet zdravia Rožňava bolo spolu hospitalizovaných 7 mladistvých pacientov z dôvodu intoxikácie alkoholom alebo liekmi,“ povedal hovorca Tomáš Kráľ.
Najčastejšie podľa jeho slov prichádzajú mladí pacienti vo večerných hodinách v piatok a sobotu, ale nie je to striktné pravidlo. Rekordérom je mladý chalan (1999), ktorý mal 3,6 promile alkoholu v krvi,“ spomenul Kráľ.
Ako doplnil, stalo sa to v mesiaci júl a následne po privezení do nemocnice bol hospitalizovaný na OAIM.

Ako pokračoval, tým to však nekončí a následne sa zvažujú a realizujú kroky ohľadom poisťovne. „U všetkých mladistvých bolo zaslané regresné hlásenie na poisťovňu, ktorá to následne hlási na príslušný miestny úrad, odbor sociálnych vecí a rodiny,“ povedal na záver hovorca Tomáš Kráľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM