Peter Simon Správy

Rekonštrukcia škôlky na Štítnickej ulici: Na odovzdanie budovy prišiel aj minister Sólymos, FOTO!

Po obnove dosiahne zníženie nákladov na vykurovanie a tým aj zlepšenie podmienok výchovno-vzdelávacieho procesu. Odovzdávanie prebehlo za účasti ministra životného prostredia. Pozrite si fotky.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia škôlky na Štítnickej ulici: Na odovzdanie budovy prišiel aj minister Sólymos, FOTO!
6
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Ako informovala v správe Janka Mičudová z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu, mesto Rožňava ako zriaďovateľ Materskej školy na Štítnickej ulici získalo finančné prostriedky z Environmentálneho fondu na realizáciu projektu, ktorý bol zameraný na zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania.

„Realizáciou projektu sa dosiahne zníženie nákladov na vykurovanie a tým aj zlepšenie podmienok výchovno-vzdelávacieho procesu. Celá obnova a rekonštrukcia tejto materskej školy prebiehala v 2 etapách. V prvej etape, ktorá sa zrealizovala v roku 2016 boli vymenené výplne otvorov, zateplené strešné plášte, vymenená sústava systému ochrany pred bleskom a napätím, a bola zrealizovaná aj výmena výplne otvorov – exteriérových okien a dverí a zasklenených stien tak, aby sa dosiahla energetická úspora,“ informovala Mičudová.

Druhá etapa bola zameraná na zateplenie obvodových stien a fasádu budovy. Zrealizovaná bola v roku 2017.

„Náklady na celú rekonštrukciu činili sumu 357 979,320 eur, z environmentálneho fondu to bola čiastka 291 148,38 eur a zriaďovateľ prispel sumou 66 830,94 eur,“ doplnila Janka Mičudová.

Odovzdanie zrekonštruovanej budovy sa uskutočnilo 16. marca 2018 za prítomnosti ministra životného prostredia Ing. Lászlóa Sólymosa. Ten si pozrel aj krátky program, ktorý pripravili pedagogičky a mladí škôlkari.

Obrazom: Rekonštrukcia MŠ na Štítnickej ulici
6
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM