Recept na víkend pre Rožňavčanov: Rýchly sobotňajší obed, s ktorým zabodujete!
Rožňavčania, prinášame vám úvodný diel nového seriálu, ktorý rozbiehame na portáli Rožňava 24 v spolupráci s predajňou Veselá Farma. Mávate dilemu, čo variť počas víkendu? Tak toto bude niečo pre vás, nechajte sa inšpirovať každý týždeň ;).
Recept na tento víkend:
Zapekané cestoviny so syrom a klobáskou (pochúťka aj bez cestovín).
Suroviny
- domáce maslo
- približne 300 g syra na strúhanie alebo gouda
- domáca klobása pikantná alebo menej pikantná
- soľ, mleté korenie alebo Davidkovo korenie – Gril ražeň (zloženie: paprika, tymián, horčičné semienko, cibuľa, cesnak, čierne korenie, čili)
- 200 g cestovín (napr. penne)
Všetky vyššie uvedené ingrediencie dostanete pod jednou strechou vo Veselej Farme.
- 30 – 40 g šampiňónov
Postup
Cestoviny uvaríme, syr nastrúhame, klobásku nakrájame na kolieska a takto pripravené ingrediencie ukladáme do vymastenej misy alebo pekáča. Začneme s cestovinami (ak robíme aj s nimi) potom idú kolieska klobásky, šampiňóny a nastrúhaný syr. Všetko posypeme koreninami podľa vlastne chuti. Navrch dáme 20–30 gramov masla a šup do vyhriatej rúry a to na 8 až 10 minút pri 200 stupňoch Celzia.
Ak robíme variantu bez cestovín, vhodná príloha sú tortily či tasovské placky, ktoré taktiež dostanete vo Veselej Farme.
Takže prajeme vám dobrú chuť k sobotňajšiemu obedu či na párty, kde víťazí rýchlosť, jednoduchosť a hlavne chuť pripravovaného jedla :).