Peter Simon Šport

Rally Lubeník: Víťazstvo pre českú posádku, Rožňavčania na tretej priečke

Šesť náročných rýchlostných skúšok cez Chválovú a Ratkovú pripravili organizátori VIII. Rally Lubeník na sobotu. Do vedenia sa po ich prvom prejazde dostali Grzegorz Grzyb s Robertom Hundlom, ktorí boli však následne penalizovaní za nesprávny prejazd retardérom.

Ilustračný obrázok k článku Rally Lubeník: Víťazstvo pre českú posádku, Rožňavčania na tretej priečke
Zdroj: MM Rally Team

Ako informovala tlačová tajomníčka podujatia Zdenka Tamášová, päťnásobní víťazi Rally Lubeník Grzegorz Grzyb s Robertom Hundlom sa po dvoch piatkových nočných rýchlostných skúškach nachádzali na treťom mieste so stratou dvoch sekúnd na vedúceho Pavla Valouška s Veronikou Havelkovou. „Druhú priečku získali už spomínaní Grzyb s Hundlom a na treťom mieste skončili Tomáš Ondrej s Adamom Gömörim na Škode Fabia WRC. Ďalšie tri priečky obsadili dvojice na vozidlách R5, a to Vlasto Majerčák s Michaelou Vejačkovou na Forde Fiesta R5 na štvrtom mieste, Jan Černý s Pavlom Černohorským pri svojej premiére vozidla Škoda Fabia R5 na piatom mieste a Věroslav Cvrček s Petrom Novákom rovnako na Fabii R5 na šiestom mieste,“ spresňuje Tamášová.

Tlačová tajomníčka spresnila, že do súťaže dnes ráno odštartovalo 43 posádok Majstrovstiev Slovenska, z ktorých po RS4 pokračuje už len 36. Až šesť posádok havarovalo a jedna odstúpila pre technickú poruchu. „K hlavnému súťažnému poľu sa pripojilo aj osem posádok Slovenského rally pohára a jedna dvojica rally školy. Po prvých dvoch rýchlostných skúškach z troch, ktoré majú absolvovať, sa na prvom mieste nachádza posádka dvoch bývalých spolujazdcov Milan Straka s Vladimírom Palkom na Forde Escort. V súťaži zatiaľ pokračujú všetky posádky,“ dodala Zdenka Tamášová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM