Peter Simon Šport

Rally Dobšinská zima je tu: Plusové teploty však organizátorov nepotešili!

Už onedlho sa v Dobšinej uskutoční ďalší z úspešných ročníkov rally súťaže pod názvom Dobšinská zima 2016. Toto podujatie je spred rokov známe svojimi ľadovými podmienkami. Tie však tento rok chýbajú. Organizátori aj tak sľubujú dramatický deň!

Ilustračný obrázok k článku Rally Dobšinská zima je tu: Plusové teploty však organizátorov nepotešili!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Autoklub EHC Dobšinský kopec v spolupráci s mestom Dobšiná usporiadajú dňa 6. februára 2016 zimnú automobilovú súťaž pod názvom XIV. Dobšinská zima 2016, ktorá bude zaradená aj do seriálu Minirally cupu 2016 a voľného Dobšinského pohára. Ako informoval organizačný výbor Dobšinskej zimy 2016, trate rýchlostných skúšok budú z časti obmenené, ale situované rovnako ako v roku 2015. Nebude tak chýbať známa rýchlostná skúška Vlčia dolina – Podkova, RS Žrebčín, RS Eurobus, RS Dobšiná – Tri ruže. Organizátori na podujatie limitujú počet prihlásených posádok na hranicu 100. Podľa tlačového tajomníka Miroslava Majlátha však bola táto hranica prekročená, čo ich potešilo a potvrdilo fakt stále viac obľúbeného podujatia.

Slovensko v poslednom období sužuje teplo. Aj ten napadnutý sneh sa už dávno roztopil a narobilo to vrásky na tvárach aj organizátorom Dobšinskej zimy 2016. Nedostatok snehu na tratiach rýchlostných skúšok rally súťaže, ktorá sa mala tváriť ako zimná, trápi aj súťažiacich, ktorí ani deň pred štartom netušia aké vlastne budú potrebovať gumy na Dobšinskú zimu.

Ako informoval tlačový tajomník Miro Majláth, z tohto dôvodu 3. februára večer zasadal v Dobšinej organizačný výbor, ktorý hľadal vhodné riešenie. „Situácia sa na tratiach mení doslova z hodiny na hodinu. Sneh jednoducho chýba a tak sme včera večer na porade organizačného výboru museli rozhodnúť o prvej zmene pôvodnej trasy RS. Z dôvodu zmeny klimatických podmienok za posledný týždeň a hlavne pre zachovanie tradičných zimných podmienok sme sa rozhodli zrušiť mestskú RS Dobšiná – Tri ruže. Túto nahradíme RS Čierna hora so štartom v bezprostrednej blízkosti RS Žrebčín,“ dodáva riaditeľ podujatia Marcel Kollárik.

Ako vo svoje reči uviedol, jedná sa o ďalšiu, typickú lesnú rýchlostnú skúšku, ktorá sa jazdievala v rôznych obdobiach ako súčasť automobilových pretekov Rallye Tatry a Rallye Gemer. „Stále však nevieme ako sa zachová počasie v posledných hodinách pred štartom tohtoročnej Dobšinskej zimy. Počas včerajšieho večera v Dobšinej pršalo, trocha vyššie už snežilo. Na obed bola teplota +6°C a dnes ráno (4.2.2016) bolo už konečne pod nulou a teplomer ukazoval –3°C. Zatiaľ však môžeme ubezpečiť všetkých súťažiacich, že sneh a ľad na väčšine rýchlostných skúšok stále je,“ dodal Kollárik.

Môže vás zaujímať: Od kolies budú opäť odlietavať spŕšky blata: Chystá sa už 14. ročník Dobšinskej zimy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM