Peter Simon Rôzne

Radosť pozerať sa: Šikovné deti sa pustili do práce, vzniklo toto jedlo, FOTO

Štvrtý deň v letnom remeselníckom tábore bol v Dome tradičnej kultúry Gemera venovaný gemerskej gastronómii. Deti sa poobliekali a pustili do práce.

Ilustračný obrázok k článku Radosť pozerať sa: Šikovné deti sa pustili do práce, vzniklo toto jedlo, FOTO
35
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave opäť organizuje v Dome tradičnej kultúry Gemera letné remeselnícke tábory. Tábor je určený pre deti, ktoré by radi vyskúšali rôzne tradičné techniky textilnej či keramickej výroby. Denné tábory budú prebiehať počas letných prázdnin v priebehu júla a augusta v dvoch termínoch od 10.7. do 14.7. a od 31.7. do 4.8.2017.

Rôzne činnosti

Deti sa v hrnčiarskej dielni naučia pracovať s hlinou, zvládnu základné techniky modelovania a vyskúšajú aj točenie na elektrickom hrnčiarskom kruhu. „Vlastnoručne vyrobené predmety pod vedením odbornej lektorky Renáty Kseničovej sa naučia vyzdobiť rôznymi technikami a taktiež vyskúšajú fortieľ glazovania. Zaručeným zážitkom bude aj vypaľovanie vlastných výrobkov v elektrickej peci, či už hrnčekov, rôznych zvieratiek, obrazov, postavičiek alebo iných úžitkových a dekoratívnych predmetov,“ prezradila Munková.

Budú z nich malí kuchári

Manželia Hlaváčovci štvrtý deň tábora deťom ukázali, ako sa varí bryndzová polievka, ako sa pripravujú pirohy s bryndzou, ale aj s lekvárom.

„Malí kuchári s veľkým záujmom sledovali ako sa spája múka s vodou a ako sa z nej stane cesto. Samozrejme, nenechali si ujsť príležitosť vyskúšať si lepenie pirohov, bola to celkom dobrá, najmä “chutná” zábava. Nuž, a nakoniec čo si navarili, aj ochutnali. Teraz už vedia, aké jednoduché jedlá varili kedysi dávno ich prastaré mamy na Gemeri,“ informuje Gemerské osvetové stredisko na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Obrazom: Šikovné deti sa pustili do práce
35
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM