Peter Simon Správy

Radnica nezabudla ani na chudobných: Okrem kapustnice dostali ešte niečo, FOTO

Na ulicu sa dostali žiaľ aj tí, ktorí nezvládli prudko rastúce nároky na prežitie, prišli o prácu, rodinu, zázemie. Mesto Rožňava sa snaží týmto občanom aspoň trošku spestriť prichádzajúce sviatky. Nebolo tomu inak ani tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Radnica nezabudla ani na chudobných: Okrem kapustnice dostali ešte niečo, FOTO
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Rožňava v spolupráci s viacerými organizáciami v utorok, 19. decembra 2017 od 13:00 hod. v priestoroch historickej radnice pripravilo posedenie pre sociálne slabších ľudí z nášho mesta.

Okrem chutnej kapustnice, šalátu a rezňov, dostali aj ovocie a vianočné balíčky. Ako pre náš web na úvod prezradila Janka Mičudová z mestského úradu v Rožňave, podujatia sa zúčastnilo približne 50 občanov mesta. Výber obdarovaných zabezpečila Diecéza charita v Rožňave.

Akciu podporili svojou pomocou aj študenti z Rožňavského mládežníckeho parlamentu. O kultúrny program sa postaral Ivan Nemčok z Rožňavy.

Okrem obeda aj darčeky

„Toto tradičné podujatie sa koná každý rok. Je to vlastne stretnutie primátora, zástupcu primátora a aj prednostky mestského úradu s ľuďmi, ktorí sú bez domova a zo sociálne znevýhodneného prostredia. Teda mali možnosť spoločne poobedovať a aj týmto spôsobom sa im trošku snažíme stlmiť tie ich ťažké životné podmienky,“ doplnila pre náš web Mičudová.

Podľa jej slov okrem chutného štedrovečerného jedla dostali títo ľudia aj darčeky. Jednalo sa aj o ponožky. „Rozmýšľali sme, čo by bolo takým najvhodnejším darčekom práve v tomto zimnom období a myslím si, že tie ponožky a ovocie,“ prezradila Janka Mičudová.

Pomáhajú a počas roka

Oslovili sme aj primátora mesta, Pavla Burdigu. Ten nám povedal, že táto udalosť sa koná v Rožňave už piaty rok. „Stále ich zavoláme na tento sviatočný obed. Človeka to potom tak hreje pri srdci, že týmto ľudom aspoň trošku pomohol. Okrem toho sa snažím celý rok pomáhať a to spôsobom, že nejaké to oblečenie, jedlo im zvykneme pobaliť a zoberieme im to do charity,“ uviedol pre náš web Burdiga.

Obrazom: Sociálne slabším spríjemnili sviatky
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM