Peter Simon Správy

Radnica hodnotí Vianočné trhy: Koľko pribudlo do mestskej kasy?

Vianočné trhy sa po dobrej minuloročnej skúsenosti uskutočnili začiatkom mesiaca december. Zistili sme, koľko mesto zainvestovalo a či sa príjmy aj vrátili.

Ilustračný obrázok k článku Radnica hodnotí Vianočné trhy: Koľko pribudlo do mestskej kasy?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutočnilo ešte koncom minulého roka. Mesto Rožňava teraz zverejnilo príjmy a výdavky.

Vianoce v Rožňave boli jedným z mnohých podujatí, ktoré mesto organizovalo počas adventného obdobia pre všetky vekové kategórie.

Ako informovala Zuzana Mazanová z finančného odboru v našom meste, v predvečer Vianočných trhov zavítal na Námestie baníkov Mikuláš a rozsvietil vianočný stromček. „Samotné Vianočné trhy sa uskutočnili v dňoch 6.-10. decembra 2016 a účasť predávajúcich bola vyššia ako na septembrovom jarmoku. Ponuka bola veľmi pestrá, sortiment tradičný – priemyselný tovar, remeselnícke produkty, občerstvenie,“ hodnotí Mazanová.

Súčasťou Vianočných trhov bol aj kultúrny program pre širokú verejnosť. Po príhovore primátora mesta, ktorý privítal všetkých prítomných na jarmoku a jeho slávnostnom otvorení sa vianočnými koledami, piesňami a veršovankami predstavili žiaci Základnej školy na Zlatej ulici v Rožňave. V rámci kultúrneho programu sa vo večerných hodinách o dobrú náladu postarala hudobná skupina HUFU a na druhý deň ľudová hudba Maroša Rusnáka.

„Pre návštevníkov bol pripravený aj živý betlehem a primátorský vianočný grog, z ktorého výťažok bol použitý na slávnostný obed pre občanov bez domova a zo sociálne znevýhodneného prostredia. Počas trhov mohli občania ochutnať aj zabíjačkové špeciality a zúčastniť sa na sprievodných podujatiach,“ spresňuje Zuzana Mazanová.

Ako dodala, v rámci rozpočtu na túto akciu bola zabezpečená aj vianočná výzdoba mesta. „Obnovili sa jestvujúce prvky – výmenou žiaroviek za úspornejšie a doplnili sa nové prvky – výzdoba zábradlia pred sochou Františky, previsy cez Ulicu Šafárikovu, nové osvetlenie mestskej veže, výzdoba nových stromov,“ doplnila na záver.

Vyhodnotenie Vianočného trhu 2016

  Výdaj (eur) Príjem (eur)
Energie a médiá 563,55  
Materiál – vianočný grog,výzdoba radnice 751,00 756,59
Služby (čistenie, prenájom stanu, WC) 3 098,42  
Vianočná výzdoba mesta: Nová 4 971,30  
Výzdoba stromčekov + náhrad.diely 750,75  
Príjem za poskytnuté služby v rámci jarmoku (predajné stánky)   21 523
Kultúra 1 213,77  
Výdavky spolu: 11 348,79  
Príjmy spolu:   22 279,59

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM