Peter Simon Samospráva

Pustili sa do práce: Pri obchodnom centre vyrastá nový chodník, opravia aj ďalšie

Dlhé roky Rožňavčanov okrem kritického parkovania na území mesta trápi aj havarijný stav chodníkov. To sa však má zmeniť. Na území mesta opravia chodníky, jeden nový však už pribudol aj pri obchodnom centre. Miestni si tak už nemusia skracovať cestu cez trávnatý porast.

Ilustračný obrázok k článku Pustili sa do práce: Pri obchodnom centre vyrastá nový chodník, opravia aj ďalšie
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po niekoľkých rokoch nastal čas zmeny. Okrem kritického parkovania na území nášho mesta obyvateľov trápi aj ďalšia vec. Tou je havarijný stav chodníkov. Situácia sa však mení. Informácie potvrdil primátor mesta Pavol Burdiga, ktorý nám prezradil podrobnosti.

„Pracovali sme na tom dlhšie a ušetrili aj nejaké financie. Tak sme sa rozhodli v objeme 70 000 eur zrekonštruovať približne 7 kilometrov chodníkov na území nášho mesta. Práce sa budú prevádzať asfaltovaním. Je to však dosť málo, keďže v meste ich máme okolo 64 kilometrov. Ja si však myslím, že je to dobrý začiatok a plánujeme v tejto činnosti pokračovať aj ďalšie roky. Na uskutočnenie prác naraz proste financie nemáme,“ hovorí Burdiga.

Nový chodník momentálne vyrastá aj pri obchodnom centre na sídlisku Juh. Výstavbu zabezpečujú Technické služby mesta Rožňava. Potrebný materiál si vyrobili ešte v zimnom období. Miestni obyvatelia si tak už po novom nebudú musieť skracovať cestu cez trávnatý porast, ale môžu využiť nový plnohodnotný chodník.

Ako dodal, úseky už kompetentný vedia. „Je to veľa úsekov, no určite sa najprv budú realizovať najkritickejšie na sídliskách po celom meste,“dodal primátor mesta Pavol Burdiga.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM