Peter Simon Kultúra

Punková mládež si prišla na svoje. Stále populárna kapela Zóna A odohrala koncert v Rožňave

Legendárna slovenská punkrocková kapela Zóna A je na scéne už 30 rokov. Okrúhle jubileum oslávila koncertom aj v Rožňave. Pri tejto príležitosti sa na pódiu vystriedali dve predkapely a Zóna A topredviedla šou, ako sa patrí.

Ilustračný obrázok k článku Punková mládež si prišla na svoje. Stále populárna kapela Zóna A odohrala koncert v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zóna A prešla za tri desaťročia viacerými personálnymi zmenami, pričom dlhé obdobie hrá v zostave Koňýk – spev, Revo – gitara, Lump – basa a Tuleň – bicie. V tejto formácii sa dostavili v sobotu aj do nášho mesta, kde mali podľa ich slov premiéru.

Na začiatok sa rožňavským punkáčom predstavila kapela zo Spišskej Novej Vsi s názvom Holý Fuckt! Po ich vystúpení prišli na pódium chalani z rožňavskej formácie Zatmenie Mysle, ktorých už v Rožňave dobre poznať. A napokon hodinu pred polnocou vyskočili na pódium členovia Zóny A. Rožňavčanom odohrali ich známe piesne, ktorými sa odstali do podvedomia punkovej hudobnej scény.

„Som veľmi rada, že môžem vidieť Zónu A je to taká moja srdcovka z mladosti,“ povedala Michaella.

„Prišiel som hlavne kvôli Zóne, lebo som ich ešte naživo nevidel, ale rad si vypočujem aj Zatmenie Mysle, chalani majú dobré piesne a hudbu,“ prezradil Števo.

Prinášame vám fotky a video z tohto koncertu.

Zóna A v Rožňave
1
Galéria
Zóna A v Rožňave
16
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM