Peter Simon Rôzne

PRVÉ FOTO: Zdolávali bralo Silickej ľadnice

Neďaleko Rožňavy, presnejšie v známej Silickej ľadnici prebiehala medzinárodná súťaž v technickom lezení po lane podľa pravidiel jednolanovej techniky. Pozrite si, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ FOTO: Zdolávali bralo Silickej ľadnice
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutočnilo v krásnej prírode Slovenského krasu. Do súťaže sa mohla okrem profesionálov zapojiť aj široká verejnosť. „Tieto preteky sme sa rozhodli zorganizovať v Silickej ľadnici z jednoduchého dôvodu. Ponúka dobrý výhľad pre širokú verejnosť, ktorá nemá predstavu, ako jaskyniari v jaskyni lezú,“ spresňuje jeden z organizátorov Ladislav Juhász a dodal, že podujatie trvá v sobotu 27. augusta 2016 od 8:00 hod. do 16:00 hod.

Pozrite si v našej galérii prvé fotky, ktoré poukazujú na priebeh súťaže v Silickej ľadnici s medzinárodnou účasťou ;)

„Na preteky bol pre verejnosť vstup zdarma, iba súťažiaci si zaplatili štartovné vo výške 5 eur. Návštevníci, ktorí sa rozhodli prísť si mohli pochutnať na výbornom guláši a pivku. Pre deti bola pripravená škola uzlov, samozrejme sa jej mohli zúčastniť aj dospelí. Deti určite zaujala aj lanová dráha, trampolína a pre najmenších je pripravený skákací hrad,“ dodal organizátor podujatia Ladislav Juhász.

Názov preteku bola podľa Juhásza ťažká voľba, keďže jaskyniarska skupina Speleo Rožňava má celú kopu jaskyniarskych legiend. „No napokon padla voľba na Petra Herényiho. Bol to mladý začínajúci jaskyniar, ktorý na danom mieste pri nácviku lezeckej techniky zahynul a práve to je dôvod prečo sme sa rozhodli pomenovať preteky po ňom,“ spresňuje organizátor a dodáva, že podujatie navštívili aj lezci z Česka, Maďarska, či Rumunska.

Článok spolu s vyjadreniami a videom pripravujeme.

Obrazom: 1. ročník memoriálu Petra Herényiho - Silická ľadnica
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM