Marek Šebeňa Rôzne

Produkujete drobný stavebný odpad?

Robíte stavebné úpravy, na ktoré postačuje ohlásenie stavebnému úradu, resp. nespadajú ani pod režim ohlásenia ... produkujete drobný stavebný odpad (DSO)?

Vymieňate vo svojej domácnosti aj nábytok, ktorý nie je možné pre jeho veľký rozmer zhromažďovať do štandardných nádob … produkujete objemný komunálny odpad (Oo)? Systém zberu komunálnych odpadov a drobných stavebných odpadov na území mesta Rožňava je zavedený Všeobecne záväzným nariadením o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi dostupným na Mestskom úrade v Rožňave (p. Helena Šujanská – 2. poschodie, č. dv. 206; Ing. Alena Baffyová – 3. poschodie, č. dv. 307) a na internetovej stránke mesta www.roznava.sk (sekcia OBČAN – Všeobecne záväzné nariadenia).

Mimo vopred vyhláseného tzv. „jarného“ a „jesenného“ upratovania platí pre Oo a DSO objednávkový systém zberu. Držiteľ v objednávke na odvoz bližšie popíše charakter odpadu, jeho zloženie. Keďže sú to činnosti, na ktoré sa dostatočne dlho pripravujete, objednávka by mala byť písomná, predložená minimálne 10 dní vopred (žiadanky na zabezpečenie zbernej nádoby na komunálny a drobný stavebný odpad sú dostupné na internetovej stránke mesta www.roznava.sk (sekcia OBČAN – Formuláre a tlačivá); v Kancelárii prvého kontaktu – prízemie MsÚ v Rožňave, Šafárikova 29, 048 01 Rožňava; doporučujeme v nich uvádzať aj telefonický kontakt na seba, čo umožňuje pružnejšiu spätnú väzbu).

V prípade, že potrebujete ďalšie informácie v danej oblasti, oprávnenou osobou je p. Karol Katrenics, Mestský úrad v Rožňave, 3. poschodie, č. dv. 315, tel. 058–7773260, mobil: 0918 792 936, e-mail.: karol.katrenics@roznava.sk .

Držiteľ Oo a DSO má aj možnosť celoročne a bezplatne odovzdať odpady v ZBERNOM DVORE, ktorý prevádzkuje oprávnená organizácia (firma Brantner Gemer s. r. o. Rimavská Sobota) na Štítnickej 21 v Rožňave a to v pracovných dňoch a počas prevádzkových hodín (tel./fax 058–7323534).

zdroj: www.roznava.sk Ing. Alena Baffyová, MsÚ v Rožňave, Odbor výstaby, ÚP a ŽP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM