Marek Šebeňa Krimi

Prišli o stovky Eur...

Podvodníčky okrádajú veselo ...

Neznáme podvodníčky okradli v Rožňavskom okrese dvoch dôverčivých dôchodcov o stovky eur. Rožňavský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a porušovania domovej slobody, za čo hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Polícia po páchateľoch intenzívne pátra. Podľa doteraz zistených skutočností, ide pravdepodobne o tú istú osobu.
Zástupkyňa krajskej policajnej hovorkyne Jana Mésarová dnes spresnila, že v utorok (17.8.) ráno pred rodinným domom v obci Kováčová sa doposiaľ neznáma žena pod zámienkou, že doniesla preplatok na dani 200 eur, prihovorila 87-ročnej dôchodkyni. Takto sa ľsťou dostala do domu a zároveň ženu požiadala, aby jej vydala z 500 eurovej bankovky, lebo nemá vydať. Keď dôchodkyňa vošla do izby, páchateľka ju nasledovala a z peňaženky, ktorú mala poškodená žena v ruke, jej vybrala 250 eur so slovami, že to je málo peňazí na výdavok a aby počkala, že jej donesie menšiu bankovku. Potom s peniazmi z domu odišla.
V ten istý deň v obci Silica doposiaľ neznáma žena pod rovnakou zámienkou, že doniesla preplatok dane 200 eur, vošla na dvor a následne do domu 90-ročného dôchodcu. Požiadala, aby jej vydal 300 eur z 500-eurovej bankovky. Keď dôchodca vošiel do izby, páchateľka išla za ním. Dôchodca vybral zo skrine obálku s peniazmi a podal 300 eur žene, ktorá mu však preplatok 200 eur neodovzdala. Potom žena z domu ušla aj s ďalšou neznámou osobou, ktorá sa objavila na chodbe. Po návrate do domu poškodený zistil, že mu ukradli obálku so sumou 150 eur. Následne 41-ročný vnuk poškodeného po príchode do domu zistil, že zo zásuvky mu niekto ukradol 300 eur. Poškodeným vznikla celková škoda 750 eur.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM