Peter Simon Správy

Pripravuje sa akcia pre rožňavských gurmánov: Čo môžete zažiť na Gastrokultúrnom festivale?

Podujatie prinesie na Námestie baníkov v Rožňave rozmanité jedlo a bohatý kultúrny program. Čítajte prvé info.

Ilustračný obrázok k článku Pripravuje sa akcia pre rožňavských gurmánov: Čo môžete zažiť na Gastrokultúrnom festivale?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Akcia, ktorej neodolá azda nikto. V Rožňave sa pripravuje Gastrokultúrny festival, na ktorom budete môcť ochutnať a aj si zakúpiť samé dobroty.

Generálny konzulát Maďarska v Košiciach, Základná organizácia Csemadok-u v Rožňave a Mesto Rožňava, vás pozývajú na tohtoročný Gastrokultúrny festival. Okrem bohatého výberu jedla nebude chýbať ani kultúrny program.

Podujatie sa uskutoční v srdci mesta, teda na Námestí baníkov v Rožňave 30. apríla 2018 so začiatkom od 10:00 do 19:00 hod.

Deň plný ochutnávok, nákup tradičných a originálnych výrobkov od maďarských a slovenských remeselníkov a prvovýrobcov spolu s kultúrnym programom zaháji primátor mesta o 11:00 hod. slávnostným príhovorom. Následne slovo dostane Attila Haraszti, generálny konzul Maďarska v Košiciach.

V kultúrnom programe uvidíte vystúpenie skupiny Labyrint, Folklórny súbor Csattogó z Krásnohorského Podhradia, Folklórny súbor Kéknefelejcs z Krásnohorskej Dlhej Lúky. Na citare svoje umenie predvedie Ulman Gábor, v doprovode citary vystúpi Folklórny súbor Gyöngyvirág z Krásnohorskej Dlhej Lúky a zabávať prítomných budú aj žiaci Základnej školy Reformovanej cirkvi v Rožňave s VJM. Obecenstvo bude zabávať aj Gebe János a jeho skupina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM