Peter Simon Samospráva

Rožňavský primátor Pavol Burdiga otvorene: Toto všetko chcem stihnúť v roku 2016

Možno viacerí z nás si začiatkom roka dávajú ciele, ktoré chcú dosiahnuť. Ani primátor Rožňavy Pavol Burdiga nie je výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský primátor Pavol Burdiga otvorene: Toto všetko chcem stihnúť v roku 2016
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Rožňava Pavol Burdiga sa už koncom minulého roka musel zaoberať aj myšlienkami na nasledujúce obdobie a spolu s poslancami Mestského zastupiteľstva riešiť otázky, čo naše mesto v novom roku čaká. Zisťovali sme, čo pre samotného primátora predstavuje najväčšiu výzvu v roku 2016.

„Najvyššia priorita mesta v roku 2016 je určite naďalej pokračovať v rekonštrukciách školských a predškolských zariadení t.j. škôl a škôlok. Mame rozpracované a podané projekty na Enviro fonde na zateplenie ZŠ Zlatá, MŠ Vajanského a Štítnickej,“ zhrnul na úvod primátor mesta.

Za strategické ciele mesta na rok 2016 považuje najmä vjazd do priemyselnej zóny. „Projekty sú v štádiu rozpracovanosti a treba nám zháňať financie na samotnú realizáciu. Ďalej v roku 2016 na jar sa chystáme na rekonštrukciu a výstavbu chodníkov v meste t.j. na uloženie živičného povrchu alebo pokrytie zámkovou dlažbou,“ hovorí Burdiga.

„Celková výška plánovaných investícií je zhruba do pol milióna eur,“ podotkol primátor mesta Pavol Burdiga.

Dobrá správa však prichádza z úst primátora aj pre obyvateľov sídliska Juh v našom meste. Tam už niekoľko rokov prevláda boj a parkovacie miesta a občania sú čoraz bezradnejší. „Ďalšia z priorít je aj riešenie parkovacích miest na sídlisku Juh ,kde máme už vypracované projekty a radi by sme v tomto roku pristúpili k danej realizácii,“ dodal na záver primátor nášho mesta Pavol Burdiga.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM