Peter Simon Správy

Primátor Pavol Burdiga o Vianociach: Pod stromček dostal najkrajší darček, aký mohol

Ani sme sa nenazdali a Vianoce nás zasiahli v plnej sile. Primátor Rožňavy prezradil, ako ich prežíva a nie len to.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Pavol Burdiga o Vianociach: Pod stromček dostal najkrajší darček, aký mohol
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Určite v každej rodine sú Vianoce najočakávanejším obdobím roka, najkrajšími sviatkami a nie pre pracovné voľno či prijímanie darčekov… Jasno v tom má aj primátor nášho mesta Pavol Burdiga.

Ako pre náš web na úvod povedal, Vianoce sú pre neho každopádne najkrajším sviatkom roka, sviatkom pokoja, mieru, radosti, šťastia a tento sviatok by mal znamenať to, že sa zídu rodiny pri sviatočnom stole, zabudli na každodenný zhon a v sviatočnej atmosfére sa porozprávali.

Dostal krásny darček

„Tak ako každý rok, Vianoce prežijem doma v kruhu svojich najbližších a tieto Vianoce budú výnimočné tým, že sa mi narodila pred niekoľkými dňami vnučka a toto je ten najväčší a najkrajší darček, aký mohla naša rodina dostať pod stromček,“ povedal šťastný Burdiga.

Vianoce sú však aj o oddychu. „Najviac sa teším asi na to, že si oddýchnem a budem s najbližšími, či s rodinou alebo priateľmi,“ uviedol a zároveň na otázku nevšedných zvykov doplnil. „Nevšedné zvyky v rodine na Vianoce nemáme, boli sme klasicky vychovávaní k Vianociam a tieto zvyky dodržiavame,“ spresnil.

Mobil zapnutý, ale lyžovačka to istí

„Dovolenku budem mať, no samozrejme mobil ostáva zapnutý. Možno bude nejaká lyžovačka a na Štedrý večer návšteva kostola, pretože každým rokom navštevujem iný, no a to najdôležitejšie, čas s vnúčatami. Vianoce mám stále veľmi rád a bude to tak stále. Spomínam si ohľadom Vianoc na to, ako sme so sestrou hľadali darčeky, ktoré poskrývali naši rodičia, bolo to také tajuplné. Teraz je to viac aj o komercii, samozrejme k sviatkom v dnešnej dobe patrí, avšak začínajú s ňou priskoro,“ doplňuje primátor Rožňavy.

Stromček daroval škôlke

Na otázku, kedy v rodine Burdigovcov zdobia stromček odpovedal takto. „Vianočný stromček, ktorý sme mali doma t.j. umelý som tohto roku daroval materskej škôlke E. Rótha a my sme si zakúpili nový, ale už menší a je už na svojom mieste,“ uviedol na záver pre náš web Pavol Burdiga.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM