Peter Simon Správy

Primátor Burdiga o plánoch na tento rok: Nové chodníky a cesty, to však nie je všetko...

Keďže rok 2018 už pomaly začína, je načase plánovať priority. Vyspovedali sme preto primátora Rožňavy, Pavla Burdigu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Burdiga o plánoch na tento rok: Nové chodníky a cesty, to však nie je všetko...
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor nášho mesta Pavol Burdiga nám poodhalil plány na rok 2018, no vrátil sa aj k uplynulému roku. Prezradil nám, čo ho potešilo a naopak, čo sklamalo. To však nie je všetko. Vieme, čo nás čaká a neminie v roku 2018.

„Bolo by nespravodlivé vyzdvihovať nejaké úspechy, keď svedomite pracujete, tak sa automaticky dostavia a môžeme sa spoločne z nich tešiť s občanmi nášho mesta. Skôr chcem skonštatovať, a čo ma aj osobne opäť veľmi teší, že mesto plní svoje finančné záväzky tak, že ku koncu roka opäť máme vysporiadané všetky platby voči každému a nikomu nedlžíme. To je veľmi dôležitá vec, ktorá možno tak nezaujíma bežných občanov, ale má obrovský vplyv na zdravé fungovanie nášho mesta,“ začal pre náš web rozprávanie primátor.

Ako doplnil, v uplynulom roku sklamanie nezažil. „Tvrdo pracujeme v každej oblasti, ale ako sa hovorí sú dni lepšie aj dni horšie, myslíme pozitívne, vylepšujeme záporné veci, počúvame občanov a pracujeme na tom, aby sa dosiahol čo najvyšší štandard a komfort pre našich občanov, pretože pre mňa sú oni na prvom mieste,“ hovorí, pre Rožňavu24 Pavol Burdiga.

„Tak ako v roku 2016, tak aj v roku 2017 sa veľmi zlepšilo hospodárenie mesta a môžem potvrdiť a zdôrazniť, že naše mesto je z roka na rok menej zadlžené a pohybujeme sa v úplne štandardnej rovine v zadlženosti slovenských miest,“ podotkol primátor Rožňavy.

Investície do chodníkov, zveľaďovanie Kalvárie a budovanie cyklochodníka

Podľa slov primátora bude samospráva nášho mesta tento rok aj naďalej pokračovať v investičných akciách okolo našich škôl a škôlok, pretože je tam ešte veľké množstvo nedokončenej práce.

„Tu by som chcel zdôrazniť jednu dôležitú skutočnosť, a to je starostlivosť o náš majetok. Tým som chcel povedať to, že je jednoduché niečo postaviť, no potom sa treba o to starať. V meste to absentovalo a akosi nie veľmi fungovalo. To je pre mňa jedna z priorít,“ dopĺňa Burdiga.

Tohto roku chce samospráva pokračovať aj vo zveľaďovaní oddychovej zóny Lúč patak smerom na Gulyapalag, obnoviť budovu Vilky smerom na Čučmu, dokončiť oddychovú zónu Kalvária, pokračovať v asfaltovaní chodníkov a ciest, vybudovať venčovisko pre našich štvornohých miláčikov, pokračovať v práci na krytej plavárni, na rekonštrukcii zimného štadióna, budovanie cyklochdníka a ešte mnoho iných verejno-prospešných vecí.

Predstavia projekt riešenia parkovania

„Na sídlisku Juh sme minulý rok ohľadne parkovania predznačili parkovacie miesta, aby sa zabezpečila kultúra parkovania, lebo sme veľmi nezodpovední a netolerantní v parkovaní. Máme vypracovaný projekt ohľadom nového parkovania na Aleji J. Pavla II., ktorý chceme občanom predstaviť v tomto roku, a ktorým by sa zvýšili parkovacie miesta na našom najväčšom sídlisku,“ hovorí primátor pre náš web.

Turizmus je dôležitý

Turizmus je pre náš región veľmi dôležitý. „Budeme sa snažiť aj v tomto roku tak, ako aj minulý, vytvárať nové produkty pre návštevníkov nášho regiónu a mesta. Chceme sa naďalej zúčastňovať medzinárodných ale aj tuzemských veľtrhov cest. ruchu, pretože propagáciou dostávame región do povedomia návštevníkov,“ uviedol na záver primátor Rožňavy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM