Peter Simon Správy

Priemyselný park pri Rožňave už máme 6 rokov s malou chybičkou: Vyrieši to Fico?

Vláda SR sa na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Rožňave zaoberala aj problémom s prístupovou cestou do miestneho priemyselného parku. Situáciu komplikuje vybudovanie železničného priecestia, ktoré je podľa radnice finančne náročné.

Ilustračný obrázok k článku Priemyselný park pri Rožňave už máme 6 rokov s malou chybičkou: Vyrieši to Fico?
Zdroj: TASR

Priemyselný park má mesto podľa primátora Rožňavy Pavla Burdigu od roku 2010. „Akosi sa pozabudlo na vybudovanie prístupovej cesty. Teraz, keď máme investorov, tak stále tá doprava do priemyselného parku je cez obytnú zónu, čo je nemysliteľné. Čo bolo najhoršie, že tá naprojektovaná cesta do priemyselnej zóny bola, len ju pretína železnica smerom na Dobšinú. Vyjadrenie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) bolo, že na vybudovanie priecestia, signalizácie, atď. je potrebných 450 000 eur, náklad celej stavby je 900 000 eur. Takže, keď si z toho odpočítate, uvidíte, že na príjazdovú cestu by sme mohli dostať peniaze od štátu, približne 500 000,“ uviedol primátor Burdiga.

Požiadal preto vládu, aby priecestie vyfinancovali ŽSR alebo ministerstvo dopravy.

„Dohodli sme sa, že v priebehu roku 2017 preberie štát zodpovednosť za vyriešenie prejazdu cez železnicu. V tomto duchu bolo doplnené aj uznesenie. Minister dopravy sa zaviazal, že všetky tieto potrebné veci zrealizujú Železnice SR a ministerstvo dopravy. Takto by sa mohol vyriešiť problém, ktorý dlhodobo trápil Rožňavu,“ uviedol po rokovaní vlády premiér Robert Fico (Smer-SD).

Čítajte tiež: V okrese Rožňava má vzniknúť vyše 1300 pracovných miest: To však nie je všetko, na toto pôjdu tisíce!

V priemyselnom parku pôsobí podľa Burdigu zatiaľ len jeden investor, ktorý zamestnáva približne 150 až 160 ľudí. „Máme ďalšieho investora, mala by to byť práčovňa, kde by bolo zamestnaných okolo 120 až 150 ľudí, čiže tá cesta je pre nás strategický dôležitá,“ dodal primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM