Peter Simon Rôzne

Prichádza jar: Akcie na jednom mieste nielen pre deti

Gemerské osvetové stredisko opäť prichádza s ponukou, ktorou hravo, ale aj poučne vyplní voľné chvíle prázdninujúcich detí a ich rodinných príslušníkov.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza jar: Akcie na jednom mieste nielen pre deti
Zdroj: TASR

Zúčastniť sa môže každý vo veku od 9 – 99 rokov. Tvorivé dielne sa v Dome tradičnej kultúry Gemera tešia veľkému úspechu a záujmu.

„V priebehu roka ponúkame program školským zariadeniam, no teraz sme si povedali, že sa zameriame aj na rodiny ktoré sa chcú zabaviť, ale aj niečo užitočné naučiť. Počas jarných prázdnin v termíne od 6. do 10. marca 2017 denne v čase od 13:00 do 15:00 ponúkame všetkým záujemcom o tradičné remeslo možnosť vyskúšať nasledovné techniky. V textilnej dielni budeme od pondelka do piatku vyrábať čelenky, náramky, tanisterky (tkaná taška v ľudovom prostredí), brošne, gobelíny. V hrnčiarskej dielni si tiež každý deň môžete vyrobiť čosi iné: misu, tienidlo, slniečko, jarnú vílu, šperkovnicu. Zúčastniť sa môže každý, koho táto ponuka zaujme,“ uvádza Helena Novotná, riaditeľka Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Ako dodala, kino Apollo tiež prispôsobilo svoj program a v týždni jarných prázdnin zaradilo dva rodinné filmy, jeden vo štvrtok (9.3.) a druhý v nedeľu (12.3.) každý so začiatkom o 16.00 hodine.

Organizátori však žiadajú, aby rodičia pre deti mladšie ako 9 rokov zabezpečili dospelý doprovod. Na druhej strane, aby sa dospelí nenudili, taktiež si môžu vyrobiť predmety totožné ako ich deti.

„Dielne budú prebiehať v dvojhodinových blokoch každý deň počas celého týždňa. Program je pestrý, takže je z čoho vyberať. V hrnčiarskej dielni na základe dohody s lektorkou bude možnosť aj výpalu vyrobených predmetov. Nie je nič príjemnejšie, ako stráviť prázdniny v tvorivých dielňach a priniesť si domov ten najkrajší vlastnoručne vyrobený predmet, či už v podobe brošne, čelenky alebo misky,“ uviedla Novotná.

Vo vstupnom poplatku je zahrnutý použitý materiál, práca lektora a pitný režim. Počet účastníkov v dielňach je limitovaný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM