Peter Simon Iné športy

Pretek bral ako test nového vozidla. Napokon získal prvé miesto!

Rožňavčan Tomáš "Srnka" Ondrej na pretekoch vozidiel do vrchu na Jahodnej v Košiciach triumfoval. Jeho šikovné jazdecké umenie mu prinieslo v sobotu tretie a v nedeľu absolútne prvé miesto. Prečítajte si, čo nám po preteku prezradil :)

Ilustračný obrázok k článku Pretek bral ako test nového vozidla. Napokon získal prvé miesto!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu pokračovali uplynulý víkend už štvrtým podujatím tohtoročnej sezóny. Dejiskom ostrých jázd a súbojov šikovných pretekárov sa stal známy kopec za Košicami v okolí rekreačného strediska Jahodná. Na podujatí sa zúčastnili aj známe mená z nášho mesta. Spomenúť môžme napríklad mená ako Jozef Béreš ml, Ján a Peter Lipták, Vlastimil Majerčák, iba 14-ročný Denis Pavlík z Betliara, ktorý zažil na Jahodnej svoju kopcovú premiéru licencovaného pretekára, Rožňavčan Christopher Ondrej, František Fusko a v neposlednom rade zvučné meno Tomáš „Srnka“ Ondrej.

Práve ten si nedávno zaobstaral novú techniku, s ktorou sa vybral na Jahodnú len testovať. Po úspešnom tréningu sa rozhodol aj zabojovať, čo sa mu nakoniec aj vyplatilo. Po sobotnom preteku získal krásne celkové tretie umiestnenie a v nedeľu sa postavil ešte vyššie. Stal sa absolútnym víťazom. „Auto je úplne nové. Kúpili sme ho pred dvoma týždňami, jedná sa o vozidlo Fabia WRC s ktorým pôjdem aj rally na Slovensku. Jahodnú sme brali ako test, aby sme ho spoznali, otestovali a zistili čo dokáže. Ukázalo sa však, že auto funguje skvele a pasuje mi,“ uviedol pre náš web pretekár Tomáš „Srnka“ Ondrej.

Ako ďalej dodal, výsledok v teame neočakávali žiaden. Po prvých jazdách sa však ukázala poslušnosť techniky a tak skúsil pritlačiť, čo sa nakoniec ukázalo ako dobré rozhodnutie.

„V sobotu a nedeľu sme vyhrali skupinu aj triedu. V absolútnom poradí sme boli v sobotu tretí a v nedeľu prví, takže premiéra sa vydarila,“ komentoval s úsmevom Srnka a doplnil: „Som spokojný a chcel by som sa poďakovať nášmu teamu a našim partnerom, ktorý nás podporili a umožnili dosiahnuť takéto výsledky.“

Samozrejme sa ku gratulácii pridáva aj náš portál.

Tomáš "Srnka" Ondrej na Jahodnej
3
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM