Peter Simon Správy

Prestížna Rallye Tatry 2017: Zapíšte si vopred, cez tieto cesty neprejdete!

V rámci prestížnej súťaže sa uzatvoria aj cesty pri Rožňave. Posádky Rallye Tatry 2017 absolvujú rýchlostné skúšky aj na Gemeri.

Ilustračný obrázok k článku Prestížna Rallye Tatry 2017: Zapíšte si vopred, cez tieto cesty neprejdete!
Foto: Dávid Havránek

Organizátori populárnych motoristických pretekov informovali o programe, tratiach i účasti na Rallye Tatry 2017, s ktorými sú spojené aj uzávierky ciest.

Hlavný organizátor 44. ročníka súťaže, AOS klub Poprad, pripravil pre súťažné posádky trať prechádzajúcu tromi okresmi, Popradským, Spišskonovoveským a Rožňavským, s celkovou dĺžkou 435 kilometrov, v ktorej sa nachádza 9 rýchlostných skúšok s dĺžkou 103 km. Jednoetapové preteky sú aj tentoraz rozložené do dvoch súťažných dní. Podujatie sa uskutoční 26. a 27. máj 2017.

„V piatok dopoludnia si prihlásené posádky budú môcť vyskúšať nastavenie vozidla na testovacej jazde Hozelec – Úsvit. Po krátkej pauze a posledných úpravách v servise si to zamieria na slávnostný štart na Námestie sv. Egídia v Poprade pred obchodné centrum Forum,“ informoval riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli.

Prvé vozidlo prejde štartovacou rampou o 16:18 hod. Hneď po slávnostnom štarte na nich čakajú dve identické rýchlostné skúšky RS 1, 2 Novoveská Huta – Mlynky a po ich absolvovaní ešte divácky obľúbený nočný mestský okruh RS 3 Poprad so začiatkom o 22:03 hod.

V sobotu sa postavia na štart štvrtej rýchlostnej skúšky RS Sp. Bystré – Poprad. Po nej prídu na rad rýchlostné vložky Mlynky – Hnilec a Hnilec – Gemerská Poloma, ktoré súťažné dvojice absolvujú dvakrát. Po ich prejdení a návrate smerom do Popradu si boj s časomierou vyskúšajú na poslednej, deviatej, „rýchlostke“ na úseku Sp. Bystré – Poprad a odtiaľ rovno na popradské námestie, kde o 15. hodine začne slávnostné vyhlásenie výsledkov.

Záštitu nad podujatím prevzal minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan, ktorý sa osobne zúčastní otváracieho ceremoniálu na štartovacej rampe pred OC Forum.

Uzávierky ciest pri Rožňave

  • úsek Novoveská Huta – Mlynky (26. mája od 16.00 h do 21.00 h).
  • úsek Mlynky – Hnilec (27. mája od 09.00 h do 14.00 h).
  • úsek Hnilec – Gemerská Poloma (27. mája od 09.15 h do 14.15 h).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM