Peter Simon Samospráva

Premiér Robert Fico mieri do Rožňavy. Poznáme dôvody, prečo navštívi naše mesto

Návrh zákona o podpore najmenej rozvinutým okresom je súčasťou druhého sociálneho balíčka. Rokovať sa bude aj v Rožňave. Zavíta k nám sám predseda vlády, ktorý sa chce okrem iného stretnúť aj s podnikateľmi z nášho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Robert Fico mieri do Rožňavy. Poznáme dôvody, prečo navštívi naše mesto
Zdroj: TASR

Návrh zákona o podpore najmenej rozvinutým okresom predložilo ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Pôjde o súčasť druhého sociálneho balíčka vlády.

Cieľom tohto návrhu zákona je poskytovať podporu na zabezpečenie rozvoja najmenej rozvinutých okresov v SR formou prípravy a realizácie akčných plánov so špecifikami pre konkrétne okresy.

Medzi najmenej rozvinuté okresy Slovenska patrí Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Kežmarok a Poltár.

Ako informoval Fico na tlačovej besede novinárov, stretnutie sa uskutoční už 19. augusta v meste Rožňava, kde chcú zvolať primátorov, starostov, miestnu štátnu správu a aj podnikateľov a predstaviť im prvý návrh zákona o pomoci regiónom s vysokou mierou nezamestnanosti.

Najmenej rozvinutým okresom je podľa návrhu zákona ten, kde miera nezamestnanosti bola vyššia ako 1,9-násobok miery nezamestnanosti v SR za aspoň deväť štvrťrokov počas predchádzajúcich dvanástich za sebou idúcich štvrťrokov. V súčasnosti by sa to malo týkať predbežne piatich okresov – Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Kežmarok a Poltár.

Zákon má novelu aj o investičnej pomoci. Súčasťou návrhu zákona je aj investícia v priemyselnej výrobe, kde sa musí vytvoriť desať nových pracovných miest a ďalšom, ktorým je cestovný ruch aspoň päť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM