Peter Simon Správy

Prehľad správ: 5 tém, ktoré Rožňavčanov zaujali najviac

Prvé septembrové dni priniesli do regiónu niekoľko udalostí. Pozrite si prehľad najčítanejších článkov týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad správ: 5 tém, ktoré Rožňavčanov zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý školský deň na gymnáziu

Učitelia zasadli za katedry a študenti sa po letných prázdninách znovu ocitli v školskej realite. Boli sme sa pozrieť na prvý deň študentov na Gymnáziu Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave. Pozrite si desiatky fotiek z rožňavského gymnázia. Na gymnáziu je v tomto školskom roku 374 žiakov z toho 91 prvákov.

Nový seriál tvorcovia pripravujú v kaštieli i v Krásnohorskom Podhradí

Nový seriál vzniká v historických priestoroch kaštieľa Betliar. Chuť Gemera okúsia herci ako Ján Koleník, Milan Ondrík a aj českí herci Stanislav Majer a Filip Kaňkovský. To však nie je celý dôvod zatvorenia historickej stavby. Ako informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea v Betliari Judita Krajčiová, po mimoriadne úspešnej a náročnej sezóne, kedy Betliar navštívilo viac ako 60 000 návštevníkov si aj kaštieľ potrebuje trochu oddýchnuť a zregenerovať sa. Chystajú sa rôzne úpravy.

Čaro nočnej Rožňavy

Niet pochýb, že naše mesto má čo ponúknuť. Často sme svedkami toho, že si ho domáci a aj turisti fotia, aby si uschovali svoje spomienky na dané okamihy a situácie. My sme sa rozhodli niektoré miesta navštíviť v naozaj netradičnom čase a teraz vám prinášame výsledok, ktorý sa oplatí pozrieť.

Rožňavská škola v TOP 10 na Slovensku

Mimovládna nezisková organizácia INEKO, ktorá podporuje ekonomické a sociálne reformy s cieľom odstraňovať prekážky dlhodobého pozitívneho vývoja slovenskej ekonomiky a spoločnosti, zverejnila vylepšené rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. V zozname nájdeme aj školy z Rožňavy. Ktorá a na akom mieste?

3 hrady, ktoré stoja za návštevu!

Lákajú nás celé stáročia, ich história niekedy vyráža dych. Vo svojej dobe boli významnými pevnosťami, dnes odhaľujeme ich zákutia.

Kam na výlet: 3 hrady, ktoré stoja za návštevu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM