Peter Simon Kultúra

Prehľad akcií v Rožňave a okolí: Čo nás zláka tento týždeň?

Začal sa písať prvý augustový týždeň a aj ten ponúka v Rožňave a okolí mnoho možností. Prinášame niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad akcií v Rožňave a okolí: Čo nás zláka tento týždeň?
Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavské radiály 4.02 – Anna Daučíková

1. august 2016 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Výstavu intermediálnej umelkyne Anny Daučíkovej si môžete v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v našom meste pozrieť do 30. augusta 2016. Táto výstava je monografickým výberom z jej tvorby a v rámci 4. ročníka podujatia Rožňavské radiály je zaradená ako druhá v poradí.

Hviezdne štvrtky

4. august 2016 od 20:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Gemerské osvetové stredisko v rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre všetkých Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Už tento štvrtok sa môžete tešiť na ďalší zaujímavý film. Júlový program uzavrie česká romantická komédia Ako sa zbaviť nevesty, ktorú práve uvádzajú české a slovenské kiná a umiestňuje sa na popredných priečkach v rebríčkoch návštevnosti. Kompletný program nájdete v článku Hviezdne kino pokračuje v premietaní: PREHĽAD trhákov na mesiac august

Život slovenského sedliaka na Dolnej zemi

4. august 2016 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Organizátori pozývajú na ďalšiu výstavu insitného umenia, tentokrát v podaní Jana Žolnaja a Jozefa Havjara z Kovačice v Srbsku. Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 4. augusta o 17:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Výstava potrvá do 8. septembra 2016.

MINI SKIRT párty v TIMES CLUBE

5. august 2016 od 20:00 hod., Times club, Rožňava
Letná akcia spojená s vynikajúcou hudbou od dvojice DJ PEET a mladého talentu REXOR (RA). Všetky slečny a dámy v minisukni majú od nás alko MOJITO úplne zadarmo. Novinka FINLANDIA KOKOS v našej ponuke a k tomu zaujímavé letné darčeky. Zaži aj tento víkend nezabudnuteľnú párty v spoločnosti krásnych žien a kvalitnej párty v TIMES.

7. ročník súťaže o putovný pohár starostu obce Plešivec

6. august 2016 od 9:30 hod., Futbalové ihrisko Plešivec
Súťaž je poistená. ŠTARTOVNÉ- 20€ pre družstvo so stravou. Čas na prípravu sú 4 minúty od uvoľnenia základne predošlým tímom. Prilby, opasky povinné. Jednotná odev súťažiacich, dlhé nohavice, blúza, tričko. Súťaží sa v kategóriách muži a ženy, do a nad 1500 ccm, kde sa družstvo môže prihlásiť iba v jednej kategórii. Súťaží sa na 2 pokusy.

XI. Krásnohorské hradné hry

6. august 2016 od 10:00 hod., Areál pod hradom, Krásnohorské Podhradie
Vážení a milí priatelia. Dovoľte nám v mene OZ Tri Ruže a v mene skupín historického šermu Rytieri Vir Fortis a Kolovrat, vás pozvať na v poradí jedenáste Krásnohorské hradné hry. Tento rok znovu môžete očakávať bohatý a pestrý program. Tradične nebude chýbať hromadná bitka, koncerty historických hudobných skupín či tanečné vystúpenia a nebude chýbať ani dobýjanie Slamburgu či obľúbená bácatková vojna. Vo večerných hodinách bude pripravená ohňová show.

4. ročník súťaže vo Varení guláša

6. august 2016 od 12:00 hod., Pohostinstvo LAMO, Kružná
Neďaleko nášho mesta sa uskutoční zaujímavá súťaž vo varení guláša. Pred pohostinstvom v obci Kružná si môžete zmerať sily s inými družstvami a dokázať tak, že ten váš guláš je najlepší široko ďaleko. Ak sa však rozhodnete podujatie navštíviť len tak v „civile“ tak si môžete pochutnať na spomínaných gulášoch, zemiakových plackách, či iných fajnotách. Samozrejme si organizátor pripravil aj bohatý výber osvieženia vo forme drinkov a alko, nealko nápojov. Ako bonus je vystúpenie živej kapely, takže o príjemný deň v Kružnej určite núdza nebude.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

6. august 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

Rožňavské kultúrne leto 2016

7. august 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť obyvateľov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 7. augusta 2016 od 16:00 hod. si môžete vychutnať podujatie pod názvom Popoludnie s Meduškou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM