Rôzne

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini v Nižnej Slanej: Počas osláv zdôraznil význam SNP

Okresné oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania si uctili aj obyvatelia v obci Nižná Slaná. Podujatie sa uskutočnilo pri miestnom pamätníku rodákov z Nižnej Slanej a rumunských vojakov, ktorí padli v boji.

Ilustračný obrázok k článku Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini v Nižnej Slanej: Počas osláv zdôraznil význam SNP
Zdroj: TASR

Okresné oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania sa konali v pondelok v obci Nižná Slaná v okrese Rožňava. Podujatie sa konalo pri pamätníku rodákov z Nižnej Slanej a rumunských vojakov, ktorí zahynuli počas bojov v druhej svetovej vojne.

Pamiatku padlých si pri pamätníku v miestnom parku uctil kladením vencov aj predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini. Ten v príhovore vyzdvihol význam SNP a potrebu nezabúdať na tých, ktorí prispeli k porážke fašizmu.

Súčasťou programu spomienkových osláv bola aj hymna Slovenskej republiky s čestnou salvou vojakov z Rožňavy, ako aj kultúrny program. Účastníkom sa prihovoril aj predseda Oblastnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Norbert Lacko. „Hlavnou myšlienkou podujatia je, že dejiny sa nedajú vymazať, je jednoznačné, kto nás oslobodil, a význam SNP je nepopierateľný,“ povedal starosta obce Ján Vieloha.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM