Peter Simon Správy

Predseda BM Boxing Club-u, Boris Milko o Noci bojovníkov: TOTO nás v Rožňave čaká

Na podujatí sa ukáže aj viacnásobný majster sveta kickboxer, Pavol Garaj.

Ilustračný obrázok k článku Predseda BM Boxing Club-u, Boris Milko o Noci bojovníkov: TOTO nás v Rožňave čaká
Zdroj: Dnes24.sk

Po dlhšej odmlke sa do nášho mesta vracia prestížne podujatie NOC BOJOVNÍKOV. Kvalitné športové výkony majú možnosť Rožňavčania vidieť v piatok, 22. decembra 2017 od 19:00 hod. v estrádnej sále OKC.

Noc bojovníkov vznikla v roku 2011

My sme oslovili predsedu BM Boxing Club, Borisa Milka, ktorý toto podujatie organizuje. Hneď v úvode nám prezradil, že Noc Bojovníkov je podujatie, ktoré vzniklo v roku 2011, kedy postavili historicky v Rožňavskom okrese prvý súťažný ring. Je to podujatie so zameraním na zápasy bojových športov ako je MMA, Box a K1.

„Jedná sa o plnokontaktné bojové disciplíny, ktoré sa líšia od seba pravidlami. Box poznáme všetci, K1 je jedna z disciplín kickboxu, z ktorej pravidiel boli vyňaté ako nepovolené také prvky, ktoré boli pre diváka nepríťažlivé. Dlhé prestoje, klinče, boj na zemi atď. Reálnemu boju sa najviac podobá MMA, kde je povolený aj boj na zemi. Súčasťou programu je aj bohatý sprievodný program,“ hovorí pre náš web Milko.

Ako dodal, podujatie pod ich taktovkou bolo naposledy k videniu v našom meste v roku 2013. „Nakoľko sa mi narodili dve malé deti, nebol čas venovať sa tomuto organizačne náročnému podujatiu a teraz po dlhšej dobe sa budeme snažiť urobiť v spolupráci so sponzormi, bez ktorých by to nešlo, z neho tradíciu a robiť ho aspoň raz do roka,“ spresňuje predseda klubu.

Konať sa bude v estradálnej sále budovy OKC, ktorá má však obmedzenú kapacitu a preto je lepšie kúpiť si lístky v predpredaji v Turistickom informačnom centre a recepcii hotela Empress.

Lákavá odmena

Na podujatí bude hlavným bodom programu pyramída ôsmych bojovníkov, ktorí sa nám prihlásili do súťaže open, čo znamená, že sa bude konať bez rozdielu váhy a bojovať sa bude pod pravidlami MMA.

„Vznikne tak zaujímavá konfrontácia medzi zápasníkmi rôznych váhových kategórii a systémom pyramídy sa vyhneme taktizovaniam pri výbere súpera. O súperiacich dvojiciach rozhodne žreb.Víťaz pyramídy si odnesie opasok pre víťaza a finančnú odmenu 1000 eur, stane sa zároveň najlepším bojovníkom Rožňavy za rok 2017. Veríme, že tento systém je spravodlivý. V ďalšom programe budeme môcť sledovať superfighty dvojíc v Box-e a aj K1 podľa váhových kategórii,“ doplnil Boris Milko.

Organizátori mali pôvodne v pláne postaviť Octagon, ale z organizačných dôvodov museli urobiť zmenu a súboje budú prebiehať v ringu. „Octagon je na tú sálu príliš veľký,“ spresnil Milko.

Boris Milko doplnil, že pyramídy sa zúčastnia ôsmi bojovníci, väčšinou ťažké váhy, čo je pre tento tip súťaženia prirodzené, nakoľko majú v tej váhe výhodu. „Čo však nebýva pravidlom, ktoré sa pokúsi porušiť Adrian Špinér, ktorý ako jediný má iba niečo cez 80 kg. Bude sa váhový deficit snažiť vynahradiť šikovnosťou a bojovým umom. História potvrdzuje, že v športe a MMA zvlášť, je možné všetko,“ hovorí predseda BM Boxing Club-u.

Čestný hosť noci

Známa osobnosť tohto športu sa v Rožňave ukáže ako čestný hosť. „Pavol Garaj je kickboxer, ktorý má viacero titulov profesionálneho majstra sveta, kickboxersky uz­návaných federácií ako je napríklad WKN. Menovať všetky by bolo asi zdĺhavé. Patrí do Slovenskej a Európskej kickboxerskej špičky. Prijal moje osobné pozvanie, nakoľko sa s ním dobre poznám a aj s jeho súčasným trénerom a promotérom WKN, Lukášom Bódym, vďaka môjmu niekdajšiemu pôsobeniu ešte v starom Adento Poprad, za ktorý sme spolu v tej dobe pretekali. Pavol Garaj je čestný hosť, čiže ostrých akcii sa na podujatí nezúčastní,“ dodal na záver Boris Milko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM