Peter Simon Kultúra

Predĺžený víkend pred nami: Tipy, ako ho stráviť v Rožňave

Robíte si plány na blížiaci sa víkend? Vyberte z našich tipov na zaujímavé podujatia v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Predĺžený víkend pred nami: Tipy, ako ho stráviť v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Spomienka muránskej kameniny

16. november 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Na výstave bezmála 240 muránskych výrobkov sú prezentované zbierky Baníckeho múzea v Rožňave, Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote, Múzea Muráň, Múzea vo Svätom Antone, Východoslovenského múzea v Košiciach a predmety súkromných osôb. Výstava potrvá do 20. novembra.

V duši mám večnú jar – Výstava

16. november 2017 od 16:00 hod.,Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Občianske združenie Pre partnerské mestá Rožňavy v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave otvára 16. novembra 2017 o 16.00 hodine v galérii baníckeho múzea na Námestí baníkov 25. autorskú výstavu Márie Gyarmati s názvom „V mojej duši je večná jar“. Gyarmati Mária – AYA predkladá milovníkom umenia 90 obrazov zo svojej tvorby v rokoch 2003–2017. Mária nemá úzko vyhranený maliarsky štýl, možno ju chápať ako realisticko-meditatívnu maliarku. Vzácna je jej neobyčajná technika maľby – spojenie piesku a oleja. Drsná realita afrického piesku a jemné, kontúrované línie malieb otvárajú návštevníkovi tajomný svet spirituality. Jedným z nosných prvkov jej tvorby sú Madonny – v jej ponímaní nositeľky života, ochrankyne a symboly materinskej lásky.

Spomienkové stretnutie na 17. november 1989

16. november 2017 od 15:30 hod., Radnica
Rožňavský mládežnícky parlament vás pozýva na spomienkový deň výročia Nežnej revolúcie. Udalosti zo 17.novembra 1989 vám priblížia priami účastníci štrajku v našom meste. Živú diskusiu bude sprevádzať množstvo archívnych záberov a fotografií.

Kino Apollo

16. november 2017 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Collateral Beauty: Druhá šanca – V čase, keď úspešný vedúci pracovník newyorskej reklamnej agentúry prežíva hlbokú osobnú tragédiu a úplne sa sťahuje do ústrania, jeho kolegovia vymyslia drastický plán, ktorého cieľom je prinútiť ho prekvapivým a hlboko ľudským spôsobom sa vyrovnať so svojím žiaľom. Hrajú: Will Smith, Keira Knightley, Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren, Naomie Harris, Michael Pena, Réžia: David Frankel.

Vlakom za UNESCOM

17. november 2017 od 10:00 hod., Domica
Sériu nostalgických jázd za pamiatkami Svetového dedičstva UNESCO v destinácii Košice región ukončia v piatok, 17. novembra. Priaznivci pamiatok sa vydajú v ústrety jaskyni, ktorá sezónu nekončí koncom októbra, ale až na Silvestra. Domica zaujme bohatou krasovou výzdobou, vysokým počtom zaznamenaných druhov netopierov, ale aj archeologickými nálezmi starými tisícky rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM