Radka Deckerová Rôzne

Pre chrípku zavreli gymnázium

Pre zvýšenú chorobnosť je zatvorená už aj jedna škola v Rožňave a v závere minulého týždňa bolo zatvorených ďalších šesť škôl.

Košice 16. februára – Až do odvolania sa nebudú konať na stredných školách a v školských zariadeniach v okresoch Košice a Košice – okolie žiadne školské hromadné akcie. Vedúci odboru školstva Košického samosprávneho kraja (KSK) Štefan Kandráč požiadal riaditeľov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálnej samosprávy o rešpektovanie tohto rozhodnutia, ktoré je výsledkom zasadnutia protiepidemio­logickej komisie pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Košiciach. Zrušenie hromadných akcií by malo zabrániť ďalšiemu šíreniu chorobnosti.
„Situácia na stredných školách KSK je relatívne pokojná. Pre zvýšenú chorobnosť je od 14. do 18. februára zatvorené Gymnázium v Rožňave, oddnes do 18. februára bude prerušené vyučovanie v dvoch školách – SOŠ poľnohospodárskej a služieb na vidieku v Košiciach a Obchodnej akadémii Michalovce. Riaditeľ školy môže prerušiť vyučovací proces ak chorobnosť postihne 30 percent žiakov,“ uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.
Spresnila ďalej, že v závere minulého týždňa bolo zatvorených šesť škôl, a to Stredná odborná škola vinársko – ovocinárska Viničky, Stredná zdravotnícka škola Michalovce, SOŠ Veľké Kapušany, SOŠ Kráľovský Chlmec, SOŠ Strážske, Škola úžitkového výtvarníctva Košice.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM