Aktualizované Krimi

Lesný požiar sa podarilo lokalizovať: FOTO a VIDEO priamo z požiaroviska!

Hasiči stále zasahujú pri požiari lesa severne od obce Gemerská Poloma.

Ilustračný obrázok k článku Lesný požiar sa podarilo lokalizovať: FOTO a VIDEO priamo z požiaroviska!
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com

Hasiči vo štvrtok, 3. augusta 2017 likvidovali veľký lesný požiar, ktorý vypukol severne od obce Gemerská Poloma v Rožňavskom okrese.

Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, pri požiari zasahovalo približne 45 príslušníkov HaZZ. Na miesto boli povolávaní aj dobrovoľní hasiči.

Pri hasení dreva pomáhali vojaci z Vrtuľníkového krídla Prešov.

Pozrite si foto priamo z mesta v našej galérii!

Ako informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, na základe požiadavky hasičského a záchranného zboru nasadili na hasenie aj vrtuľník Mi-17 s bambi vakom.

Vodu na hasenie čerpali hasiči z niekoľko kilometrov vzdialeného rybníka.

Hasiči stále zasahujú pri lesnom požiari severne od obce Gemerská Poloma. Ako dnes informoval operačný dôstojný Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, vo štvrtok (3.8.) večer sa im podarilo požiar lokalizovať.

„Došlo k prestriedaniu príslušníkov. Je to na ploche približne štyri až päť hektárov. Ide o priestor po ťažbe. Zasahuje tam približne 23 hasičov, ich počet sa mení, plus sú tam aj dobrovoľní hasiči, pracovníci lesnej správy a lesní robotníci,“ uviedol operačný dôstojník.

Požiar kalamitného dreva pomáhali hasiť aj vojaci z Vrtuľníkového krídla Prešov. Podľa hovorkyne rezortu obrany Danky Capákovej na základe požiadavky HaZZ nasadili na hasenie vrtuľník Mi-17 s bambi vakom. Vodu na hasenie čerpali približne z desať kilometrov vzdialeného rybníka. „Celkovo použili štyri bambi vaky s 8000 litrami vody,“ uviedla pre Capáková.

Obrazom: Foto priamo z požiaroviska
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM