Peter Simon Správy

Práca učiteľov v Rožňave neostala bez povšimnutia: Vedenie mesta si uctilo ich prácu, FOTO

Peknej pocty sa dostalo aj učiteľom z Rožňavy. Ich prácu a prínos pre spoločnosť ocenilo aj vedenie mesta.

Ilustračný obrázok k článku Práca učiteľov v Rožňave neostala bez povšimnutia: Vedenie mesta si uctilo ich prácu, FOTO
34
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Dátum 28. marec je historicky významným dňom. V tento deň sa narodil pedagóg Ján Ámos Komenský (28.3.1592 – 15.11.1670), učiteľ národov. Svojim dielom, názormi a pedagogickou činnosťou sa zaradil medzi najvýznamnejšie osobnosti svetovej pedagogiky. Na jeho počesť a spomienku sa tento deň oslavuje ako Deň učiteľov.

Tento sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoju obetavú prácu a trpezlivosť úctu a poďakovanie.

Ako informovala Erika Švedová z mestského úradu v Rožňave, keďže vedenie mesta Rožňava si vysoko váži prácu pedagógov, pozval primátor mesta Pavol Burdiga zástupcov škôl a školských zariadení na území mesta do historickej budovy radnice, kde boli prítomným pedagógom odovzdané Ďakovné listy a ruža, symbol mesta.

„Slávnostné posedenie otvorila PaedDr. Janka Mičudová, vedúca odboru školstva a príhovor predniesol zástupca primátora Mgr. Dionýz Kemény. Očiam i sluchu ulahodili deti z Folklórneho súboru Haviarik pod vedením Ing. Ivana Nemčoka, ktoré v krojoch zaspievali krásne ľudové piesne,“ doplnila.

Obrazom: Deň učiteľov v Rožňave
34
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM