Peter Simon Správy

Pozrite tú krásu: Rožňavčan Robo ju zdokumentoval v plnej paráde

Jedinečnosť prírody nás prekvapuje každý deň. Dôkazom toho sú aj mrazivé zábery zo známej lokality. Mínusové teploty sa postarali o hotové divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite tú krásu: Rožňavčan Robo ju zdokumentoval v plnej paráde
22
Galéria
Foto: Róbert Bango / Zdroj: Dnes24.sk

Čaro prírody je úchvatné v každom ročnom období. Dôkazom toho sú aj priam mrazivé fotky Rožňavčana. Ten sa vybral do známej lokality pri dedinke Háj. Tá okrem architektonických hodnôt ukrýva aj tie prírodné. Ako možno viacerí, tak aj Róbert Bango sa vybral pozrieť zamrznuté Hájske vodopády. Tie lákajú turistov a nadšencov fotenia asi každé ročné obdobie.

Na viac ako dvadsiatich záberoch si teraz z tepla domova môžete pozrieť, čo vytvorí mráz ak natrafí na tečúcu vodu. Mínusové teploty sa postarali o hotové divadlo :)

Hájske vodopády aj za nižšieho pretoku vody Hájskeho potoka sú vďačným cieľom výletov turistov. Počas teplých letných mesiacov nájdu v ich blízkosti príjemný chládok. Turistov však láka aj v zime. Zima tu dokáže vytvoriť zaujímavú scenériu ľadovej krásy.

Zo sústavy viacerých kaskád a vodopádov sú turistickými smerovníkmi označené štyri vodopády. Hájsky potok preteká kaňonovitou Hájskou dolinou v Národnom parku Slovenský kras. Na jej dolnom konci je obec Háj a hornom je obec Hačava v okrese Košice-okolie.

Obrazom: Dielo vytvorené prírodou neďaleko Rožňavy
22
Galéria
Foto: Róbert Bango / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM