Peter Simon Správy

Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z rožňavských škôl dopadla najlepšie

Školský rok sa skončil a žiaci už prázdninujú. Deviatakov čakal aj tento rok test, v ktorom si zmerali svoje vedomosti s rovesníkmi z celého Slovenska. Pozrite sa, ako dopadli tí rožňavskí.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky testovania deviatakov: Pozrite, ktorá z rožňavských škôl dopadla najlepšie
Zdroj: TASR

Na deviatakov čakala v ich poslednom roku na základnej neľahká úloha v podobe celonárodného testovania. Výsledky testu ukazujú, ako zvládajú slovenský jazyk a literatúru a matematiku v porovnaní so žiakmi škôl z celého Slovenska.

V Testovaní 9 v Slovenskom jazyku a literatúre, ktorý v tomto roku písalo 38 227 žiakov boli najúspešnejší žiaci Spojenej školy, Vojenskej v Košiciach. Tu bol testovaný len jeden žiak, ktorý dosiahol úspešnosť 91,67% na druhom mieste sa umiestnila Cirkevná ZŠ sv. Petra a Pavla zo Stropkova, kde deviataci dosiahli úspešnosť 90,58%.

V Rožňave sa v slovenskom jazyku a literatúre najviac darilo deviatakom zo ZŠ akademika J. Hronca, ulica Zakarpatská 12 s úspešnosťou 63,5%. Hneď za ňou nasleduje ZŠ na Ulici pionierov s 56,0% úspešnosťou a hneď za ňou sa umiestnila ZŠ na Zlatej ulici s 54 %.

V matematike sa z celoslovenského prvenstva teší ZŠ Slobodného slov. vysielača v Banskej Bystrici, ktorej študenti dosiahli 90,51%. Tesne za nimi zaostala SZŠ pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním s úspešnosťou rovných 90%.

Najlepšie vedomosti v matematike preukázali v Rožňave deviataci zo ZŠ akademika J. Hronca, ulica Zakarpatská 12 s úspešnosťou 55%. Na druhom mieste sa umiestnila ZŠ Reform. kresťanskej cirkvi s 46,1% a tesne za ňou zaostala ZŠ na Ulici pionierov so ziskom 38,7%.

Spomedzi rožňavských škôl sa na základe testu umiestnila na poslednom mieste Katolícka ZŠ sv. J. Nepomuckého s 40,2% úspešnosti v Slovenskom jazyku a literatúre a v Matematike Spojená škola ZŠ a SOŠ s VJM na ulici Komenského 5 s počtom 23,6%

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM