Peter Simon Krimi

Požiar v Slavošovciach: FOTO z miesta!

Hasiči zasahovali pri niekoľkých ohniskách. Dobrovoľníkom smerovali na pomoc Rožňavčania na dvoch vozidlách.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Slavošovciach: FOTO z miesta!
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Pri lesných požiaroch v sobotu 25. júna 2016 v obci Slavošovce, presnejšie v časti lesa Židlová zasahovali jednotky DHZO Slavošovce, vozidlo Lesného družstva Slavošovce a príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Rožňave na dvoch vozidlách.

Podľa veliteľa zásahu na mieste udalosti zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Rožňave a deväť dobrovoľných hasičov zo Slavošoviec.

„Požiar sme mali nahlásený v sobotu 25. júna 2016 o 17:36 hod. V čase nášho príjazdu na miesto udalosti už požiar hasili dobrovoľníci zo Slavošoviec. Požiar ešte lokalizovaný nebol. Vytvorené boli útočné prúdy. Z našej strany v prvotnej fáze prebiehalo doplnenie vody a následne pomoc pri hasení. Krátko na to sa požiar už lokalizoval a zalievaním tlejúceho koreňového systému sme požiar likvidovali,“ uviedol veliteľ zásahu HaZZ Elemír Kerekeš.

Ako dodal, horelo na mieste po ťažbe. „Horeli vývrate stromov po lokálnej ťažbe, krovie a suchá tráva. Požiar vznikol na rôznych miestach. Jedno ohnisko od druhého bolo vzdialené približne 20 metrov,“ dodal Kerekeš.

Obrazom: Požiar v Slavošovciach
2
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM