Miroslav Pomajdík Rôzne

Povodňová situácia v kraji: Kvôli dažďu opäť stúpli hladiny niektorých riek!

Na mnohých miestach Košického kraja dnes v noci výrazne stúpli hladiny riek. Zatiaľ sa však žiadne vodné toky nevyliali zo svojich korýt a tak hasiči nemuseli nikde zasahovať. Najvážnejší je stav na riekach Roňava a Olšava, na ktorých tokoch je vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Povodňová situácia v kraji: Kvôli dažďu opäť stúpli hladiny niektorých riek!
Zdroj: TASR

Hladina Roňavy najviac stúpala medzi 18:00 a 3:00 hodinou rannou, kedy Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zaznamenal zvýšenie hladiny až o jeden meter. Momentálny stav je 291 cm. Hladina rieky Olšava tak isto stúpla za noc o jeden meter na momentálny stav 260 cm.

Výstrahy 1. stupňa pred povodňami platia pre okresy Michalovce a Trebišov bez Roňavy, toky Bodva v Hosťovciach a Turni nad Bodvou, Hornád v Kysaku, Chlmec v Zemplínskom Branči a Bodrog v Strede nad Bodrogom.

Výstraha 2. stupňa je vyhlásená pre rieky Torysa v stanici Košické Olšany, Latorica v stanici Veľké Kapušany, oblasť Trebišov pre rieku Roňava a Košice okolie pre Hornád. Výstraha na tokoch Hornádu a Roňavy platí do dnešného poludnia.

Podľa predpovede počasia SHMÚ bude dnes prevažne veľká oblačnosť, miestami občasný dážď, od približne 1300 metrov sneženie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM