Peter Simon Rôzne

Posledné podujatie tohtoročného kultúrneho leta: Pravidelná účastníčka s darčekom od primátora

V našom meste sa uskutočnilo posledné podujatie v rámci Kultúrneho leta 2016, ktoré bolo v Rožňave novinkou. Zrekonštruované námestie plánuje mesto aj naďalej naplno využívať.

Ilustračný obrázok k článku Posledné podujatie tohtoročného kultúrneho leta: Pravidelná účastníčka s darčekom od primátora
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Kultúrneho leta 2016 v Rožňave prebehlo v severnej časti Námestia baníkov počas leta niekoľko podujatí. Uplynulý víkend sa konalo posledné tohtoročné. Široká verejnosť si mohla vychutnať vystúpenie známej speváčky a herečky Petry Palevičovej.

Zrekonštruované námestie chce mesto naplno využiť aj v budúcnosti. „Programom rožňavského kultúrneho leta chceme pritiahnuť občanov mesta, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti,“ uviedla kultúrna referentka Lenka Leštáková.

Rôznorodé zameranie

Mesto zvolilo nedeľu, keďže je to odpočinkový deň a veľa ľudí smeruje na námestie, či už a prechádzku, zákusok alebo kávu. „My sme sa rozhodli, že vyskúšame takúto formu zábavy, ktorá je pre naše mesto určite netypická. Dúfam, že sa do budúcnosti v našom meste stane tradíciou. Na ďalšie roky plánujeme programovú ponuku rozširovať,“ uviedla vedúca odboru školstva, kultúry, mládeže a športu Janka Mičudová.

Ako spresnila, tesne pred budúcoročným podujatím sa bude robiť anketa a prieskum. „Následne sa hlas ľudu vypočuje a zostaví program, aký si želajú. Momentálne sme to volili tak, že sme dal priestor športom, umeleckej tvorivosti, modernej hudbe. Verím, že do budúcna v rámci podujatia vystúpi viac organizácií,“ hovorí Mičudová.

Získala prekvapenie

Primátor mesta Pavol Burdiga podujatie vníma pozitívne, aj keď sa na začiatku obával, ako to celé skončí, keďže v našom meste bolo Kultúrne leto úplnou novinkou. „Každopádne chceme tribúnu a pešiu zónu využiť. Toto leto sme trošku improvizovali. Sú plusy aj mínusy. Máme na to teraz dosť času, aby sme sa do budúceho roka poučili a vytvorili opäť nový a kvalitnejší program. Určite budeme v tejto akcii pokračovať,“ zhodnotil novinku Burdiga.

Počas podujatí si ľudia mohli zbierať pečiatky. Na jedného z pravidelných návštevníkov čakal následne darček. „Na tomto poslednom po vystúpení speváčky nasledovalo žrebovanie. Osobne som venoval tablet a mobilný telefón a som rád, že ho vyhrala jedna mladá slečna, ktorá tie veci určite využije,“ dodal primátor nášho mesta.

Rožňava jej prirástla k srdcu

Prítomní si počas poslednej akcie mohli vychutnať vystúpenie známej herečky a speváčky Petry Palevičovej. Tá naše mesto dôkladne pozná a stále sa sem rada vráti. „Pozvanie do Rožňavy som prijala veľmi rada. Prišlo od mojej kamarátky Martiny Molčanovej, pána primátora a mestského zastupiteľstva. Sú to ľudia, ktorých poznám a preto som sa sem opäť tešila. Mesto mám veľmi rada. Je tu krásne prostredie, kultúrne pamiatky, okolité jaskyne a zaujímavá členitosť prírody. Spevu sa venujem od malička. Na vystúpenie v Rožňave som zvolila príjemné a oddychové žánre,“ zhodnotila Petra Palevičová.

Obrazom: Kultúrne leto v Rožňave tento rok s posledným podujatím
12
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM