Peter Simon Samospráva

Poslanci zvolili hlavného kontrolóra Rožňavy: Balážová opätovne zvíťazila!

Na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve, ktoré zvolal primátor mesta Pavol Burdiga sa okrem iného konala aj voľba hlavného kontrolóra nášho mesta. Zo štyroch prihlásených kandidátov suverénne zvíťazila Katarína Balážová.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci zvolili hlavného kontrolóra Rožňavy: Balážová opätovne zvíťazila!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sa konalo zasadnutie Mestského zastupiteľstva v našom meste. Okrem iných bodov sa riešila aj voľba hlavného kontrolóra Rožňavy. Na úvod primátor mesta Pavol Burdiga predniesol poslancom návrh. Následne zástupca primátora Ján Lach, ktorý bol aj zástupcom volebnej komisie skonštatoval, že všetci kandidáti splnili predpoklady na výkon danej funkcie.

O post sa uchádzala Katarína Balážová, Zlatica Halková, Valent Mokrý a Roman Škantár.

V tajnej voľbe Balážová získala až 9 hlasov z 11 hlasujúcich, dvaja poslanci nehlasovali a tak sa stala suverénnou víťazkou. Ďalšia uchádzačka, Zlatica Halková, nezískala ani jeden hlas a po jednom hlase dostali Valent Mokrý a Roman Škantár. Balážová tak od 1. apríla bude zastávať tento post ďalších 6 rokov, čím jej začne plynúť už tretie funkčné obdobie. „Bolo to veľké napätie, niekto si možno myslí, že už treba výmenu, zmenu. Na druhej strane mám túto prácu rada. Beriem ju s plnou vážnosťou a som príjemne prekvapená, že som od poslancov dostala takúto dôveru,“ uviedla po zvolení pre náš web Katarína Balážová.

Ako nám ďalej prezradila, práce má dosť, podľa toho, ako jej ju nadelia poslanci a ako si to sama naplánuje. Náročnosť danej funcie vidí v zmene legislatívy a zákonov, ktoré musí neustále sledovať. „Do budúcna sa budem práci venovať naplno,“ dodala Balážová.

Po zvolení mali možnosť poslanci hlasovať o výške platu hlavného kontrolóra nášho mesta. Hneď na úvod sa poslanec Peter Džačár ujal slova a podal návrh na navýšenie sumy základného platu 1682 eur mesačne o 5 % od 1. apríla. „Myslím si, že práca hlavnej kontrolórky bola veľmi dobrá za uplynulé obdobie, jej plat by nemal byť nižší ako mala v predchádzajúcom období,“ komentoval svoj návrh Džačár.

Za tento návrh hlasovali poslanci Beke, Baláž, Džačár, Capák, Kossuth, Laco, Mihók a Lach, proti hlasoval poslanec Ocelník, zdržali sa štyria poslanci Kemény, Bischof, Kováč a Kuhn

Voľba kontrolóra mesta Rožňava
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM