Peter Simon Samospráva

Poslanci schválili rozpočet mesta: TOTO je suma, s ktorou bude radnica hospodáriť

Na poslednom mestskom zastupiteľstve sa rokovalo aj o rozpočte na rok 2016. Napokon poslanci odhlasovali sumu, s ktorou mesto môže najbližšie mesiace hospodáriť.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili rozpočet mesta: TOTO je suma, s ktorou bude radnica hospodáriť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z hlavných bodov uplynulého mestského zastupiteľstva bolo aj schvaľovanie rozpočtu mesta na rok 2016. Poslanci mali na stole okrem toho množstvo bodov rokovania. Celé zastupiteľstvo prebiehalo približne šesť hodín. No počas tohoto času sa prejednalo množstvo potrebných záležitostí. Zasadnutia sa zúčastnilo 11 poslancov.

„Rozpočet sa schvaľoval po schválení štátneho rozpočtu, ktorým boli schválené podielové dane pre obce a dotácie na vykrytie prenesených kompetencií. Mesto má v pláne zhodnocovať a zveľaďovať svoj majetok, realizovať nové investície, na ktoré však vlastné prostriedky nemá. Mesto má snahu riešiť tieto úlohy aj získavaním prostriedkov z eurofondov. V prípade požiadavky na spolufinancovanie mesto vychádza zo svojich finančných možností v rámci rozpočtu,“ uviedla pre náš web prednostka úradu Erika Mihaliková.

O návrhu kladne hlasovalo až sedem poslancov. Štyria hlasovali proti. Návrh teda prešiel. „Finančné hospodárenie mesta Rožňava sa bude v roku 2016 riadiť schváleným rozpočtom mesta a plánom tvorby a použitia peňažných fondov mesta. Zároveň s návrhom rozpočtu mesta na rok 2016 sa predkladajú aj návrhy rozpočtov mesta na roky 2017 a 2018. Návrhy rozpočtov mesta na roky 2017 a 2018 nie sú pre mesto záväzné,“ píše sa v uznesení.

Mesto bude v tomto roku teda hospodáriť so sumou 14 708 276 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM