Peter Simon Správy

Poslanci odklepli nového konateľa mestskej televízie: Šéfkou je známa Martina Molčanová

Problémy Mestského televízneho štúdia v Rožňave by mohla po novom vyriešiť nová konateľka. Tou sa stala Rožňavčanka Martina Molčanová. Skúsená televízna redaktorka spravodajstva po zvolení uviedla, že urobí všetko pre to, aby štúdio ožilo a napredovalo s dobou.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli nového konateľa mestskej televízie: Šéfkou je známa Martina Molčanová
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po problémoch, ktoré sužovali Mestské televízne štúdio v Rožňave a náhlom odstúpení konateľa Petra Benediktyho sa rozhodlo vedenie mesta konať. Primátor mesta vyhlásil výberové konanie a menoval päťčlennú komisiu na vyhodnotenie výberového konania v zložení Pavol Burdiga, Zoltán Beke, Peter Benedikty, Juraj Balázs a predsedom sa stal Karol Kováč.

Mesto Rožňava je zakladateľom a jediným spoločníkom obchodnej spoločnosti Mestské televízne štúdio s. r. o. Rožňava. Jej štatutárnym orgánom je konateľ. Dňa 21. júna 2016 doručil konateľ spoločnosti Mestské televízne štúdio, s. r. o. Rožňava Peter Benedikty do podateľne mestského úradu oznámenie o vzdaní sa funkcie konateľa spoločnosti ku dňu 30. júna 2016.

Mesto muselo do troch mesiacov ustanoviť nového člena orgánu spoločnosti. Mestské zastupiteľstvo uznesením požiadalo primátora mesta vypísať výberové konanie na funkciu konateľa spoločnosti. Na základe rozhodnutia valného zhromaždenia zo dňa 7. júla 2016 bolo výberové konanie vypísané dňa 21. júla 2016.

V stanovenej lehote boli na mestský úrad doručené prihlášky 2 uchádzačov – Bc. Martiny Molčanovej a Ing. Babetty Viktórie Juhás. Výberové konanie sa uskutočnilo dňa 8. septembra 2016, zúčastnila sa ho len Molčanová.

Komisia určila ako úspešnú uchádzačku Bc. Martinu Molčanovú. Túto správu predniesol primátor mesta Pavol Burdiga aj poslancom, tí výber komisie odsúhlasili kladne v plnom počte. Nová konateľka Martina Molčanová po hlasovaní vystúpila pred prítomných poslancov, kde v krátkom príhovore poďakovala a uviedla, že urobí všetko preto, aby televízne štúdio opäť ožilo.

Foto: ilustračné

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM