Peter Simon Samospráva

Poslanci odklepli návrh opráv chodníkov: Capák vyrukoval na primátora, bod takmer stiahli z rokovania

Mestské zastupiteľstvo prinieslo aj bod rokovania o rekonštrukcii chodníkov. Na tému sa vytvorila rôznorodá debata. Napokon však návrh zastupiteľstvo odobrilo.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli návrh opráv chodníkov: Capák vyrukoval na primátora, bod takmer stiahli z rokovania
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa poslanca Romana Ocelníka chýba v koncepcii zahrnutý chodník na Okružnej ulici pri malej večierke. Primátor nášho mesta odôvodnil Ocelníkovú pripomienku, že sa daný úsek opraví z vlastnej iniciatívy.

„Ja by som to tiež chcel, aby boli všetky chodníky opravené, momentálne dávame do týchto 7 kilometrov okolo 70 000 eur. Budeme sa snažiť každým rokom získavať financie na ďalšie úseky. Ja som si skoro všetky prešiel a veľká časť je v dezolátnom stave. Snažili sme sa v každej lokalite vybrať tie najhoršie,“ hovorí prítomným poslancom primátor mesta Pavol Burdiga.

Ako dodáva primátor mesta, Technické služby nášho mesta denno denne využívajú asfaltovací stroj a budú sa ho snažiť využívať ešte viac. Capák však vyrukoval s dokumentom z roku 2012, v ktorom sa podľa jeho reči píše, že mu primátor zakazoval opravovať chodníky a už v tej dobe sa uvažovalo s opravou „Ja to beriem ako srandu, čo ste teraz povedal, nehnevajte sa, ale tie vaše sľuby treba zvážiť,“ zdôrazňuje poslanec Milan Capák.

„Tie vaše "packania“ sme museli po vás opravovať a myslím opravy absolútne vážne," odôvodnil slová poslanca Capáka primátor nášho mesta.

V závere však skoro nastal zvrat. Podľa jeho slov by mesto 70 000 eur poskytlo a komisie by mali prerokovať zaradenie priorít. Primátor požiadal stiahnutie celého bodu. Za bol jeden poslanec a 11 proti. Bod sa teda nestiahol a následne sa koncepcia opráv chodníkov schválila. Uznesenie podporilo kladným hlasom 13 prítomných poslancov. Capák však za svojim vyjadrením stál. Niektorí poslanci zdôrazňujú do budúcna zvýšenie kritérií pri stanovení možností a potreby mesta pri určovaní priorít a dodatočné prerokovávania priorít opráv ciest pre chodcov.

Môže vás zaujímať: Mesto zverejnilo koncepciu opráv chodníkov: Tieto by sa mali dočkať obnovy, sú medzi nimi aj tie vaše?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM