Peter Simon Správy

Poslanci majú na stole dva dôležité body: Rozšírenie škôlky a rekonštrukcia MsÚ

Pavol Burdiga, primátor nášho mesta, zvoláva zasadnutie. Poslanci sa stretnú, aby prerokovali dôležité body. Jedná sa o rekonštrukcie dvoch budov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci majú na stole dva dôležité body: Rozšírenie škôlky a  rekonštrukcia MsÚ
32
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor nášho mesta a zvolení poslanci po menšej pauze zasadnú za rokovací stôl. Dôvodom je prerokovanie dvoch bodov k rekonštrukcii mestského úradu, či jednej z materských škôl na území nášho mesta.

Pavol Burdiga zvoláva zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave na 27. marca 2017 od 9:00 hod. do rokovacej miestnosti MZ.

Poslanci sú zvyknutí na viacero bodov, ktoré rozoberajú niekedy viac ako 7–8 hodín. Tentoraz by však malo mať rokovanie rýchlejší priebeh. Reč bude o obnove MsÚ v Rožňave – zvýšenie energetickej efektívnosti verejnej budovy a následne aj o rekonštrukcii materskej školy na ul. Vajanského v našom meste.

Technický stav je nevyhovujúci

Oba návrhy predkladá prednostka mestského úradu, Erika Mihaliková. „Budova mestského úradu nebola od svojho skolaudovania na konci 70. rokov minulého storočia rekonštruovaná a jej technický stav je nevyhovujúci. Hlavným cieľom projektu je znížiť náklady na prevádzku tejto budovy prostredníctvom nasledovných aktivít, a to zateplenie obvodových stien, zateplenie strechy a stropu nad nevykurovanými priestormi, výmena odvetrávacích komínkov, rotačných hlavíc, strešných vtokov, zateplenie terasy a výmena zábradlia na terase, výmena výplní stavebných otvorov, rekonštrukcia elektroinštalácie – výmena svietidiel, rekonštrukcia existujúceho systému teplovodného vykurovania, či výmena bleskozvodov a požiarnych rebríkov,“ uviedla v správe prednostka.

Rekonštrukcia škôlky

Druhý bod sa podľa Mihalikovej zameriava na predloženie výzvy z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. To vyzýva samosprávy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov EÚ, na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl. „Oprávnenými žiadateľmi sú aj obce/mestá ako zriaďovatelia materských škôl. Mesto Rožňava sa do tejto výzvy má v pláne zapojiť s rekonštrukciou Materskej školy na ulici Vajanského,“ píše sa v dokumente

Rekonštrukciou MŠ Vajanského sa vytvorí príťažlivé prostredie, ktoré bude schopné udržateľne poskytovať kvalitné služby v oblasti predškolského vzdelávania. Cieľom projektu je zrekonštruovať pavilón A, vytvoriť v ňom 2 nové triedy MŠ, ako aj spoločenskú miestnosť pre všetky deti zariadenia. „Po rekonštrukcii bude MŠ pozostávať z 5 fungujúcich tried (3 pôvodné a 2 novovytvorené). Do projektu budú zahrnuté nasledovné aktivity. Pavilón A – rekonštrukcia interiéru, kúrenia a elektrických rozvodov, zmena dispozície, výmena okien a vchodových dverí, zateplenie obvodových stien, zastrešenie objektu. Areál MŠ – rekonštrukcia spevnených a nespevnených plôch areálu, osadenie detského mobiliáru,“ uviedla v správe prednostka mestského úradu v Rožňave.

Foto: ilustračné

Obrazom: Prvé zábery zo zastupiteľstva
32
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM