Peter Simon Správy

Popradská líška Dominika (15): Rožňavčanka sa k hokeju dostala nevinným tréningom, FOTO!

Dominika Klembalová z Rožňavy mala k športu stále blízko. Napokon to dotiahla k Popradským líškam. Momentálne hrá prvú ženskú ligu, čo je vlastne najvyššia súťaž na Slovensku. Prečítajte si, čo nám o sebe prezradila :)

Ilustračný obrázok k článku Popradská líška Dominika (15): Rožňavčanka sa k hokeju dostala nevinným tréningom, FOTO!
8
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dôkazom toho, že aj nežné stvorenia môžu robiť šport ako je hokej, je iba 15-ročná Dominika Klembalová z nášho mesta. Počas niekoľkých rokov sa prepracovala s klubom až k titulu majsterky Slovenska v roku 2017 v ženskej lige. Nedávno sa dočkala aj ocenenia. Olympijský klub Gemer vyhlásil najúspešnejších športovcov regiónu Gemera za rok 2017. Medzi menami v kategórii dorast figurovala aj Dominika.

Ako nám na úvod mladá slečna prezradila, študuje na obchodnej akadémií v Poprade. Túto školu si vybrala kvôli klubu, za ktorý hrá, keďže tam má dobré podmienky na rozvoj.

„Korčuľovať som sa chodila už ako malá a nejak ma to začalo baviť, no profesionálne sa tomu venujem asi od 10 rokov. Najprv som hrávala za chlapcov, teraz hrám prvú ženskú ligu, čo je vlastne najvyššia liga na Slovensku,“ hovorí Dominika a dodáva, že jej úplné začiatky spoznávania ľadovej plochy siahajú dosť ďaleko. „Muselo to byť veľmi dávno, keďže si to poriadne nepamätám, ale viem že už ako 7–8 ročná som chodila s kamarátmi na verejné korčuľovanie,“ hovorí s úsmevom.

Skĺbiť osobný život s hokejom pre ňu mnohokrát nie je najjednoduchšie. „Ale keď idem na tréning alebo zápas, tak sa plne koncentrujem a sústredím len na hokejové povinnosti,“ doplnila športovkyňa.

Najprv to bol koníček

Ako uviedla hokejistka, keď začínala hrať hokej, mala ho ako koníček. „Jeden deň ma zavolal môj ujo a zároveň tréner rožňavskej mládeže Ján Öszi na tréning a začalo ma to baviť. Prišla som na ďalší tréning a ďalší a potom som sa rozhodla to ísť skúsiť do Košíc. Postupom času som začala dostávať pozvánky na reprezentačné zrazy a začala som to brať naozaj vážne. Teraz to už bude tretia sezóna, ktorú odohrám za Popradské líšky. Podporu pociťujem najmä od rodiny. Môj ocko ma v tomto športe od mala podporuje a financuje. Aj moji priatelia ma podporujú a tolerujú to. Napríklad chápu, že s nimi nemôžem každý víkend tráviť čas, lebo cez víkendy mávame zápasy,“ povedala pre náš web Klembalová.

Na otázku, čo je jej prednosťou v hre, reagovala takto. „Hm… Asi rozvážnosť a kolektívnosť. Pred každým zápasom si povieme, že ho vyhráme spolu, nezáleží na tom, kto dá koľko gólov. Každopádne v tejto sezóne, ale aj v tých predošlých, sa mi celkom darilo a bola som produktívna, či už na góly alebo asistencie,“ spresňuje hokejistka.

Hokej ide do peňazí

Hokej je dosť finančne náročný šport, vie to aj mladá športovkyňa. „Ako som spomínala, financuje ma môj otec, ktorému som za to veľmi vďačná, pretože keby nebolo jeho, tak asi tento šport nerobím. Moja výstroj obsahuje prilbu, rukavice, vestu, lakte, nohavice, suspenzor, holene a korčule,“ povedala.

Na konte aj titul majsterky Slovenska

S klubom necestuje nejak ďaleko, keďže hrajú celoslovenskú súťaž, no iné je to s reprezentáciou. „Tam mávame zrazy na Slovensku a turnaje, alebo priateľské zápasy niekde vonku. Za moje najväčšie úspechy pokladám titul majsterky Slovenska v roku 2017, Winter classic v Budapešti s reprezentáciou Slovenska do 16 rokov, turnaj o európsky pohár v Budapešti, turnaj vo Švajčiarsku, presnejšie v Geneve tiež s reprezentáciou Slovenska, v ktorom som si mohla zahrať proti Rusku, francúzsku alebo Švédsku,“ spresňuje Rožňavčanka Dominika a dopĺňa, že je veľmi vďačná aj za ocenenie, ktoré nedávno získala ako najúspešnejší športovec Gemera v kategórii dorast.

Z rozprávania Dominiky je zrejmé, že ju hokej baví. Ako nám uviedla, venovať sa mu chce čo najdlhšie. „Hokej ma baví a nemám dôvod s tým končiť. Aj keď som teraz v takom veku, že okrem hokeja ma zaujíma milión ďalších vecí, no snažím sa to nejako kontrolovať a hokej dávam stále na prvé miesto,“ doplnila.

Na ľade však zažila aj trapasy. Aký bol ten, ktorý je utkvel v pamäti? „Minulú sezónu pri odovzdávaní ceny za prvé miesto (titul majsterky Slovenska) nám pohár spadol priamo na laď, síce sa nerozbil, ale nebolo to bohvie čo,“ smeje sa Dominika.

Otras mozgu a nielen to

Hokej so sebou prináša aj rôzne menšie, či väčšie zranenia. „Som si toho vedomá a áno mala som už nejaké zranenia, ako napríklad zlomené ľavé zápästie, alebo menší otras mozgu, ale to ešte, keď som hrávala za chlapcov. Teraz za ženy je to iné, dievčatá nehrajú tak tvrdo ako chlapci a zraneniam sa zatiaľ vyhýbam,“ uviedla na záver pre náš web Dominika Klembalová.

Obrazom: Popradská líška Dominika Klembalová
8
Galéria
Foto: Dominika Klembalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM