Peter Simon Krimi

Polícia pripravuje akciu v našom meste: TOTO muži zákona chystajú

Predveľkonočné obdobie môže byť občas aj hektické a sprevádzané snahou stráviť sviatok Veľkej noci čo najkrajšie v pokoji, v hojnosti s priblížením sa tradíciám. Preto tu nie je výnimočný ani prívlastok „rizikové“ a to najmä z pohľadu na preplnené cesty či nákupné centrá.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pripravuje akciu v našom meste: TOTO muži zákona chystajú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje hovorca košickej polície Alexander Szabó, dynamika motorových a nemotorových účastníkov a ich neopatrnosť môže viesť k zvýšeniu dopravnej nehodovosti a škodám na zdraví a majetku. „Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v snahe predchádzať nástrahám negatívnych javov v súvislosti s Predveľkonočným obdobím bude v dňoch od 21.03.2016 do 24.03.2016 vy­konávať preventívne akcie pod názvom Veľkonočný zajko, Auto nie je výklad a Nemotoroví účastníci,“ informuje Alexander Szabó, hovorca KR PZ v Košiciach a dodáva, že cieľom aktivít je zvýšenie bezpečnosti na cestách a zníženie škôd na vozidlách a veci v nich uložených.

Policajti sa tak 24. marca v čase od 10:00 hodiny do 12:00 hodiny a v čase od 13:30 hodiny do 15:30 hodiny zameria na priechody pre chodcov v Rožňave.

Chodci sú stále najzraniteľnejšou kategóriou účastníkov cestnej premávky a je im potrebné aj v tomto predsviatočnom období venovať maximálnu pozornosť. „Počas týchto akcií sa policajti zamerajú na správanie sa najmä chodcov pri prechádzaní cez cestu po priechodoch pre chodcov, používanie reflexných a v prípade cyklistov aj ochranných prvkov. Policajti budú v rámci prevencie rozdávať nemotorovým účastníkom reflexné prvky a poučia ich o dôležitosti ich požívania,“ informuje policajný hovorca Alexander Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM