Peter Simon Krimi

Policajti s netradičnou kontrolou: Na ktorej rožňavskej ulici môžete dostať zajačika?

Tento rok si policajti pripravili v rámci svojich preventívnych aktivít akciu. V sprievode školákov budú muži zákona odmeňovať dobrých aj tých menej predpisových vodičov. A kde môžete stretnúť netradičné hliadky v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Policajti s netradičnou kontrolou: Na ktorej rožňavskej ulici môžete dostať zajačika?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla v správe hovorkyňa košickej polície, Jana Mésarová, predveľkonočné obdobie mnohí poznáme ako hektické, sprevádzané úsilím stráviť sviatok Veľkej noci čo najkrajšie v pokoji, v hojnosti a priblížiť sa tradíciám. Z pohľadu preplnených ciest či nákupných centier môžeme týmto predveľkonočným dňom dať prívlastok „rizikové“.

Neopatrnosť a dynamika motorových i nemotorových účastníkov môže viesť k zvýšeniu dopravnej nehodovosti a tým k ujme na zdraví či škodám na majetku.

„Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v snahe predchádzať nástrahám negatívnych javov v súvislosti s príchodom veľkonočných sviatkov bude vykonávať preventívne aktivity zamerané na zvýšenie bezpečnosti na cestách a na zníženie škôd na vozidlách a vecí v nich uložených. V dňoch od 11.4.2017 do 14.4.2017 budú v Košickom kraji prebiehať akcie pod názvom „Veľkonočný zajko“ a „Auto nie je výklad“. Tieto preventívne aktivity budú realizované na všetkých okresných riaditeľstvách Policajného zboru v Košickom kraji.,“ spresnila hovorkyňa polície.

Akcia „Veľkonočný zajko v Košickom kraji“sa uskutoční v Rožňave dňa – 12. apríla 4.2017 od 10:00 do 11:00 hod. na parkovisku pri VSE ul. Štítnická.

„Akcie sú určené pre deti prvého stupňa vybraných základných škôl, ktoré sa zúčastnia spolu s hliadkou dopravnej polície a policajtom zaradeným na úseku prevencie kontroly dodržiavania ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov. V rámci nej sa policajti spolu s deťmi zamerajú na kontrolu povinnej výbavy motorového vozidla, na používanie bezpečnostných pásov, na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok, na technický stav vozidla a iné priestupky (podľa zváženia dopravných policajtov),“ doplnila Mésarová.

Na záver prezradila, že kontrolovaným vodičom budú deti rozdávať vlastnoručne namaľované obrázky alebo inak vyrobené predmety znázorňujúce Veľkonočných zajačikov, vajíčka alebo korbáčiky podľa toho, či budú vodiča odmeňovať za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov, resp. karhať za priestupok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM