Peter Simon Rôzne

Podujatie v srdci Rožňavy: V hlavnej úlohe deti a kniha

Čítanie aj napriek prieniku moderných informačných technológií ostáva základnou stratégiou nadobúdania vedomostí.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie v srdci Rožňavy: V hlavnej úlohe deti a kniha
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Tatiana Bachňáková z rožňavskej knižnice, čítanie a čitateľská gramotnosť tvoria nevyhnutný predpoklad na rozvíjanie kľúčových kompetencií, predovšetkým kompetencie k učeniu sa, a čoraz viac sa využívajú ako nástroj na dosiahnutie ďalších cieľov v pracovnom i osobnom živote.

„Jednou z prvých aktivít školského roku 2016/2017 bolo samotné odštartovanie Roku čitateľskej gramotnosti,“ povedala pracovníčka knižnice a dodala, „Všetky aktivity celoslovenského charakteru sú v školstve či kultúre veľmi vítané. U nás v Rožňavskej knižnici sa konajú podujatia s podporou a priamou účasťou dospelých už dlhé roky. Pred štyrmi rokmi sme to „rozšírili“ o čítanie na verejnosti, otvorenom priestranstve priamo na námestí. A osvedčilo sa. Deti sú spontánne, radi odpovedajú na rôzne otázky a čítajú. Čítať do mikrofónu sa hlásia aj tí, ktorým čítanie ide pomalšie,“ doplnila.

Čítanie aj napriek prieniku moderných informačných technológií ostáva základnou stratégiou nadobúdania vedomostí, odborných znalostí, rozširovania a prehlbovania poznatkovej bázy človeka, ale aj získavania rozličných praktických a profesijných zručností.

Podujatie sa uskutoční vo štvrtok, 8. júna 2017 na Námestí baníkov v Rožňave v čase od 9:30 do 13:00 hod. pre deti i dospelých pod názvom Nerušte ma, čítam. „Čítať rozprávky budú predstavitelia kultúrneho a spoločenského života mesta a vy sa môžete k čítaniu pridať,“ uviedla na záver Bachňáková.

Akcia sa koná pod záštitou primátora mesta Rožňava Pavla Burdigu, Odboru školstva, kultúry, mládeže, športu a Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie prekladá na iný termín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM