Peter Simon Rôzne

Podujatie pri Rožňave, ktoré si nemôžete nechať ujsť: Ovčiarsky deň láka aj tento rok!

V sobotu, 13. mája sa uskutoční 6. ročník Ovčiarskeho dňa v Brzotíne, ktorý sa bude konať na Konskom dvore. Okrem zaujímavého strihania oviec návštevníkov čaká aj množstvo iných lákadiel.

Ilustračný obrázok k článku Podujatie pri Rožňave, ktoré si nemôžete nechať ujsť: Ovčiarsky deň láka aj tento rok!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ovčiarsky deň pri Rožňave sa teší obľube. V sobotu, 13. mája 2016 na vás čaká zaujímavý program, v ktorom nebudú chýbať ukážky košarovania, dojenia a strihania oviec, vozenie na koňoch, či zaujímavé súťaže, výrobky remeselníkov a prehliadka mini Zoo. Program sa začína od 10:00 hod.

Organizátorka podujatia nám prezradila, že sa jedná už o 6. ročník tohto stále viac populárneho podujatia. „Prvý ročník sme organizovali za pomoci projektu Terra Incognita. Malo to výborný ohlas, no na ďalší rok sme prostriedky nedostali. Nechceli sme ho organizovať, ale ľudia si to tak povediac pýtali a teraz sme pri 6. ročníku, ktorý organizujeme,“ uviedla pre náš web organizátorka ak­cie.

Ako ďalej informovala, samotná myšlienka Ovčiarskeho dňa vznikla jednoznačne z dôvodu zviditeľnenia ovčiarov z Gemera a blízkeho okolia. Ľudom sa snažili priblížiť prácu na salašoch, výrobu syra, a iné veci, ktoré táto práca obnáša.

Pre návštevníkov budú pripravené aj chutné dobroty a môžu si zakúpiť rôzne syry, či iné domáce výrobky. Počas dňa sa predvedú aj ľudové folklórne súbory.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM